Entitats privades a Andorra Turisme, i per què no?

La ministra obre la porta a escoltar la demanda de la Unió Hotelera i Autèntics Hotels

La nova ministra de Turisme, Verònica Canals, veu amb bons ulls la possibilitat que entitats privades entrin a Andorra Turisme, un ens actualment amb composició de parapública. Així ho va afirmar aquest dijous, durant la presentació dels resultats de la campanya d'hivern del país. "Es pot plantejar, tot és reunir-se i definir les estratègies", va manifestar. Concretament, Canals es referia a l'opció que hi entrin els hotelers, tant la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) com Autèntics Hotels, que són els qui han fet la demanda d'una manera més insistient. Però va obrir també la porta a "d'altres sectors econòmics" del país.

Canals va plantejar que el que toca ara no és anar separats o segmentar, sinó unir-se i, a la vegada, "escoltar a tothom". "Si no pensem en global, és difícil", va afegir. Fins i tot va considerar que s'hauria de reconsiderar la necessitat que hi hagi dues associacions hoteleres diferents.

Per la seva part, el president de la UHA, Carles Ramos, reitera que és molt necessari que el gremi pugui ser present a Andorra Turisme. És una proposta que "hem fet vàries vegades" i que tornaran a insistir a fer amb el nou Govern. Ser-hi presents milloraria la comunicació entre les dues parts, ja que en l'actualitat hi ha certa "carència", ha considerat. No hi ha "un flux continu de comunicació en temes importants", ha afegit.

Si es consolidés aquesta proposta, caldria canviar la configuració d'Andorra Turisme, tenint en compte que ara es gestiona amb capital públic.

L'edifici multifuncional no està al calaix

En un altre ordre de coses, i tornant a la ministra, és del parer que l'edifici multifuncional, una de les grans apostes de l'anterior ministre, Francesc Camp, que per falta de consens no va tirar endavant, és una "aposta interessant". Canals creu que permetria tenir un espai per fer activitats tot l'any, amb esdeveniments fixes, fet que consolidaria un trànsit fix de persones.

La ministra ha explicat que "s'està estudiant" i que es tindrà en consideració sobretot si permet obtenir un "retorn econòmic ràpid", i no a llarg termini.