Societat 16/09/2022

Èxit de participació a l'Andorra Taste

La gastronomia és un dels elements sobre els quals treballa el Govern per potenciar i desestacionalitzar el turisme

ANA M.P.
2 min
El cap de Govern, Xavier Espot, viista l'Andorra Taste popular.

Andorra la VellaLes jornades professionals de l'Andorra Taste, l'esdeveniment de cuina d'alta muntanya que per primera vegada s'ha celebrat al Principat, ha posat el punt final aquest divendres amb un èxit rotund de participació i amb la vista posada en una segona edició que Escaldes-Engordany espera tornar a acollir. La cloenda de les jornades professionals han donat pas a l'Andorra Taste popular, un esdeveniment paral·lel que busca treure els plats al carrer durant tot el cap de setmana per tal que el conjunt de la ciutadania pugui degustar-los i gaudir de 'showcookings' en directe per part d'alguns dels millors xefs del món.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha destacat que al llarg de les jornades professionals han participat persones de 26 països diferents, l'han seguit altres 650 via 'streaming' i unes 350 han assistit de manera presencial les explicacions i exemples de cuiners de primer nivell. És per això que per part del Govern la valoració d'aquesta primera edició és més que positiva, com també ho ha estat la valoració dels professionals, que han coincidit en assenyalar l'encertada decisió del lema escollit per aquest any centrat en la cuina d'alta muntanya. De fet, Torres ha assegurat que "tots els cuiners ho han apreciat i han manifestat la seva voluntat d'ajudar i participar perquè hi hagi més congressos d'aquesta mena a Andorra".

Precisament, la gastronomia és un dels elements sobre els quals treballa el Govern per potenciar i desestacionalitzar el turisme. "Andorra ja fa anys que a través dels privats i dels cuiners del país han anat posicionant el Principat en el turisme gastronòmic", ha indicat el ministre, afegint que congressos d'aquest tipus el que fan és "posar en valor tota la feina que ha fet aquesta gent per apostar per Andorra i perquè això sigui un atractiu turístic".

De cara a la pròxima edició ha manifestat que "el repte serà major", ja que es treballarà per apropar "elements nous", però mantenint la categoria que ha assolit l'esdeveniment. En aquest sentit, ha dit que el principal objectiu és mantenir el segell de cuina d'alta muntanya que tot just s'acaba de crear, per la qual cosa continuarà sent "el 'leitmotiv' de les pròximes edicions". Com a novetat, ha anunciat que per l'any vinent la idea és treballar sobre la "democratització" de la cuina i intentar apropar-la als casals de la gent gran i als esplais per tal de promocionar "que la gent mengi millor i més sa".

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, també ha manifestat estar molt contenta per haver acollit l'Andorra Taste a la parròquia "perquè pensem que són el tipus d'esdeveniments que hem de fer", aprofitant la peculiaritat de la cuina d'alta muntanya i de la professionalitat i renom dels cuiners que es troben al país. És per això que ha manifestat el desig perquè perduri i es consolidi, ja que també omple de vida la parròquia i ho fa amb projectes "de qualitat".

Malgrat que encara no s'ha tancat res i falta fer un balanç final, Gili ha assegurat que l'Andorra Taste "té tots els números" perquè torni a repetir-se a Escaldes en l'edició del 2023.

stats