Societat 15/09/2017

Una experta explicarà com prevenir situacions de crisi en espais naturals

Amb l'experiència de Costa Rica, Ana Báez pronunciarà una conferència el 21 de setembre a Andorra la Vella

Ara Andorra
2 min
Parc natural de la Vall de Sorteny. / CENMA

Andorra la VellaEn el marc de la celebració de l’Any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament 2017, el ministeri de Turisme i la Fundació OMT Themis organitzen una conferència sobre els mecanismes de prevenció de situacions de crisi generades per l’activitat turística en espais naturals. L’acte comptarà amb la participació del ministre de Turisme, Francesc Camp. La ponència principal anirà a càrrec de l’experta Ana Báez, presidenta de Turismo & Conservación Consultores de Costa Rica. L’acte tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el 21 de setembre a les 19 hores.

Aquesta conferència és una oportunitat per escoltar de primera mà els consells per part d’una experta reconeguda, i poder així prevenir situacions de risc que poden posar en perill espais naturals. Ana Báez compta amb un ampli coneixement i experiència en els camps del desenvolupament sostenible, el turisme, l'educació, la investigació i àrees relacionades amb els negocis. Báez treballa com a consultora internacional amb èmfasi en la regió llatinoamericana. També és assessora en àrees com gestió i enfortiment del turisme i iniciatives en sostenibilitat principalment associades a àrees naturals, conservació, qualitat de vida, museologia i administració.

L'Any internacional del turisme sostenible que se celebra aquest 2017 pretén sensibilitzar els responsables públics i privats en la presa de decisions, i al públic en general sobre la contribució del turisme sostenible al desenvolupament. També vol mobilitzar tots els grups d'interès perquè treballin junts per fer del turisme un catalitzador de canvi positiu. En concret, la celebració posa èmfasi en cinc temes principals: el creixement econòmic inclusiu i sostenible; la Inclusió social, ocupació i reducció de la pobresa; l’ús eficient dels recursos, protecció ambiental i lluita contra el canvi climàtic; els valors culturals, diversitat i patrimoni; i la comprensió mútua, pau i seguretat.

stats