Societat 10/07/2019

Facebook podria indemnitzar els usuaris amb 200 euros

La demanda de l'OCU per no informar ni sol·licitar autorització sobre les dades ha estat admesa a tràmit

Efe
1 min
Un mòvil amb l'app de Facebook.

MadridLa demanda que va presentar l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) contra Facebook per no informar ni sol·licitar autorització als seus usuaris per fer servir les seves dades ha estat admesa a tràmit, ha informat aquesta organització en un comunicat, en el qual es felicita per "aquest pas en la defensa dels drets".

Segons l’OCU, el Jutjat Mercantil número 5 de Madrid ha admès aquesta demanda, presentada el mes d’octubre passat, i per la qual es demana una indemnització de 200 euros per a cadascun dels usuaris de la xarxa social a Espanya.

La demanda es basa en el model de negoci de la companyia, basat en la recopilació i utilització de les dades dels usuaris. Segons el parer de l’OCU, la xarxa social no sol·licita l’autorització expressa ni informa els usuaris sobre la utilització de les seves dades, i fa un ús abusiu de les seves condicions de contractació.

“L’admissió de la demanda suposa un pas més en la defensa dels drets dels usuaris de Facebook”, assegura l’organització de consumidors en el comunicat, en el qual recorden que els avenços de la demanda es poden seguir a www.misdatossonmios.org.

stats