Societat 24/10/2019

La FAE es planteja la temporada "de forma constructiva" per assolir bons resultats en el futur

La Copa del Món del 2023, en el punt de mira dels corredors

M. F.
2 min
L'equip d'esquí alpí de la FAE, juntament amb el president, Josep Pintat, i el director de comunicació corporativa, màrqueting i transformació digital clients de Crèdit Andorrà, Joan Ramon Mas. / M. F. (ANA)

Andorra la Vella"Aquest és un any en què no hi ha jocs ni mundials, per aquest motiu hem plantejat la temporada de forma més constructiva i una mica més de calma" per afrontar les pròximes tres temporades en què hi ha jocs, mundials i la Copa del Món i, amb "més força i qualitat" per aconseguir millors resultats. Aquest és el plantejament per a la temporada 2019-2020 de la secció d'esquí alpí de la Federació Andorrana d'Esquí, tal com ha exposat el director esportiu, Max Tissot, en la roda de premsa que ha servit per exposar els objectius per a aquest hivern.

D'aquesta manera, tal com ha detallat Tissot, l'objectiu de Mireia Gutiérrez serà tenir continuïtat de resultats en la Copa del Món i que pugui situar-se de manera habitual entre les 30 primeres. Pel que fa a Cande Moreno, vol assolir estar en el top-30 en la Copa d'Europa i també fer un bon paper, estar en el top-15, en el mundial júnior. L'esquiadora ha destacat que ha fet una bona preparació i que es "nota bé" per assolir aquests objectius. Pel que fa a Carmina Pallàs, aquesta temporada no podrà competir i ha manifestat que es troba "confiada" en què l'operació de genoll que li han de fer anirà bé. Ara es troba en llista d'espera per poder rebre un trasplantament de ròtula i cartílag. Pel que fa als nois Matías Vargas ha manifestat sentir-se molt bé "físicament" per afrontar el repte de millorar els punts i posicionar-se millor en la línia de sortida. Àxel Esteve també ha manifestat que el seu repte és estar en el top-30 de la Copa d'Europa i pel que fa a Joan Verdú, ha manifestat que després de mesos lesionat es troba "confiat" i que el repte és també estar entre els 30 primers de la Copa d'Europa.

Tissot ha destacat que a banda d'aquests corredors la resta es troba "en forma" i que té "plena confiança" que més corredors facin el salt a la Copa del Món en les properes temporades.

El president de la FAE, Josep Pintat, ha destacat que els canvis que s'han fet a la federació a nivell en l'organigrama que s'han fet per "ser més eficients" han de servir per "fer avenços per als reptes" que es busquen, especialment tenint en compte que Andorra tornarà a ser la seu de la Copa del Món el 2023. Sobre la Copa del Món s'ha manifestat també el director de comunicació corporativa, màrqueting i transformació digital clients de Crèdit Andorrà, Joan Ramon Mas, que ha dit que l'entitat patrocina "esdeveniments d'alt nivell" i ha remarcat l'èxit aconseguit aquest any en la cita mundial celebrada a Andorra, i també ha subratllat el fet que es torni a repetir el 2023 ja que és "un al·licient" per a la carrera esportiva dels esportistes.

stats