La família de l'accidentada lamenta les "mentides" de Naturlàndia i acudeix a la Justícia

Asseguren que des de la direcció se'ls va garantir que costejarien tota la despesa de l'hospitalització de la dona i reiteren que ningú del personal de l'atracció li va explicar els protocols de seguretat

La família de la dona que diumenge al migdia va patir un accident al Tobotronc, el tobogan de Naturlandia, ha presentat aquest dimarts al matí una denúncia contra el parc davant la Justícia. Aquesta no era la seva intenció, han explicat a l'ARA Andorra, però el tracte que els ha donat la direcció de Naturlàndia i les "mentides", al seu parer, que han dit per justificar l'accident, ha acabat motivant la decisió d'acabar als tribunals. Denuncien la negligència del personal del parc i demanen que a partir d'ara es duguin a terme de manera fidedigna, i s'informi als usuaris, dels protocols de seguretat, cosa que no va passar amb la dona accidentada, asseguren. Així mateix, demanen que el parc assumeixi els costos d'hospitalització i despeses mèdiques derivades de tot plegat.

Segons ha explicat la família, poc després de l'accident directius del parc van parlar amb familiars presents al lloc dels fets i van garantir-los que pagarien totes les despeses mèdiques de la dona, de 53 anys veïna de Sabadell. També van confirmar que revisarien tots els protocols de seguretat relacionats amb el Tobotronc. Però malgrat aquesta conversa, al comunicat que el parc va enviar el mateix diumenge al vespre, s'assegurava que s'havien seguit tots els protocols de seguretat en la col·locació del cinturó. "Pensàvem que havien pres nota" després de l'accident, però amb el comunicat "donen a entendre que va ser ella qui es va treure el cinturó", lamenten, i que per tant tota la culpa és seva. Des de la família asseguren que ningú del personal va informar a la dona que s'havia de posar el cinturó (ni a la cota 1.600 ni a la 2.000), ni tampoc va comprovar que el portés posat. Només ho van fer amb la menor familiar que viatjava al vagó del davant. La dona va pensar que amb aquest cinturó ja era suficient per a totes dues. Era la primera vegada que pujava a l'atracció.

Així mateix, i contradint-se amb l'inicialment dit, durant les hores posteriors des de Naturlàndia van informar a la família que finalment només costejarien 2.000 euros del total de les despeses mèdiques. La factura pot arribar als 10.000, han informat els familiars. És per tot plegat que aquest dimarts han decidit presentar denúncia a la Justícia andorrana.

Dins de la revisió dels protocols de seguretat, i partint de la seva experiència, la família també demana una millor coordinació i rapidesa en casos d'accident al Tobotronc. Mostren la seva "indignació" perquè, tot i trucar reiteradament al número d'emergència indicat al tiquet de compra quan va passar tot, després de vuit minuts van desistir a seguir intentant que algú els respongués. Va ser una usuària del parc la que va aconseguir suport després de fer una trucada al 112.

Possibles seqüeles

Pel que fa a l'estat de la dona, el SAAS ha informat aquest mateix dimarts que "està estable i amb una evolució correcta i sense complicacions". Malgrat això, la família ha plantejat que l'accident li pot deixar seqüeles, per les vuit costelles trencades i per les lesions a una cama. Durant les properes hores, i a demanda de la família, serà traslladada en helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, que és el seu hospital de referència.

Pel que fa a la menor que viatjava al mateix vagó en el moment dels fets, neboda de la dona, va resultar il·lesa però ha patit afectacions psicològiques per tot el que va veure. En relació amb aquest accident, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha dit que "els procediments de control s'hauran de reforçar perquè hi ha hagut massa accidents i massa sovint". Camp ha afegit que fets com el d'aquest diumenge passat "van repercutint a poc a poc en la imatge del parc i des de Naturlàndia i el comú de Sant Julià de Lòria s'han de prendre les mesures necessàries perquè això no és bo pel parc, per a la parròquia i per a Andorra".