Societat 06/04/2020

Les farmàcies vendran un màxim de dues mascaretes per persona

Benazet ha assegurat que els positius del Cedre estan completament aïllats de la resta d'interns

M.r.f.
2 min
L’OMS alerta de la falta  de mascaretes a tot el món

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, ha recordat un cop més que en el moment que es dugui a terme el desconfinament de forma esglaonada, el més probable és que l'ús de mascaretes sigui obligatori per sortir al carrer, no tant per protegir-se a un mateix sinó a la resta. En aquest sentit, ha demanat que aquelles persones que en necessitin una, en facin l'adquisició amb prudència i responsabilitat; del contrari, si se'n fes una compra abusiva, es podria col·lapsar les oficines de farmàcia que està previst que en serveixin un màxim de dues per persona, amb un preu regulat i sense cobertura de la CASS.

D'altra banda, el titular de Salut ha deixat constància que els infectats del Cedre estan totalment aïllats de la resta d'interns. Benazet ha explicat que "s'estan prenent fortes mesures de seguretat perquè no hi hagi cap mena de contacte".

El ministre portaveu, Eric Jover, Jover ha volgut reiterar la crida a la calma que ha llançat el ministre de Salut al voltant de l'ús de les mascaretes. D'aquesta manera, ha manifestat que serà un ús que s'implantarà de manera progressiva a mesura, també, es que vagi avançant en el desconfinament. A més les farmàcies disposaran, en una primera remesa, de 1.000 mascaretes per establiment, és a dir, més de 60.000 per tot el territori i cada ciutadà podrà adquirir-ne dues a un preu de 90 cèntims facilitant el seu número de la CASS. Jover ha manifestat que no cal que els ciutadans acudin "el primer dia" a adquirir aquestes mascaretes i ha apel·lat a que es faci de forma progressiva i que els col·lectius que no siguin vulnerables esperin a que els qui ho són hi puguin anar abans. En aquest sentit, ha recordat que les farmàcies han distribuït ja 17.000 mascaretes entre els col·lectius més sensibles, que tenien dret a quatre per persona, de manera gratuïta. A més, el ministre portaveu ha recordat que continua l'elaboració de mascaretes casolanes, de les quals ja se n'ha fabricat més de 6.500 i que han estat distribuïdes entre els sectors d'activitats essencials. Ha recordat que es poden continuar demanant al telèfon 180 o al correu electrònic puntempresa@govern.ad. I, precisament, gràcies a la intervenció del copríncep francès han arribat al país 3.800 mascaretes FFP2 i 16.350 de quirúrgiques, ha informat Jover. També gràcies a la donació d'una empresa xinesa arribaran 10.000 mascaretes més del tipus FFP2; 150.000 de les quirúrgiques i 5.00 vestits d'aïllament.

stats