Societat 03/01/2023

La fava i el rei

Dos elements que trobaràs dins el tortell de Reis de Pyrénées Andorra

ARA Andorra
1 min
Varietats del tortell de Reis

El tortell de Reis és el darrer dolç que mengem d'aquestes festes. És la cirereta final de dues setmanes d'àpats copiosos en què les calories que hem ingerit han estat superiors a les que acostumem a consumir diàriament. Amb el pas dels anys el tortell de Reis ha anat evolucionant, però continua presentant-se en forma d'anella i fent-se de pasta de full o d’alguna altra mena. Sempre farcit de massapà amb fruita confitada, pinyons i sucre llustre al damunt i decorat amb una corona daurada de cartó al centre del pastís. Però com dèiem, avui dia també el trobem farcit de xocolata, nata o crema, entre d’altres.

A Pyrénées Andorra trobaràs tota aquesta varietat que expliquem incloses les dues sorpreses amagades dins el tortell: una fava seca i una figureta, que sol ser d’un dels tres reis. Segons la tradició, qui troba la figureta és coronat amb la corona daurada, i qui troba la fava és qui haurà de pagar el tortell de l’any vinent.

Varietat de tortell de Reis

Si vols complir amb la tradició només has de fer la teva comanda (fins al 4 de gener) trucant al +376 880 375 i provar un dels tortells de Reis de Pyrénées Andorra. Esperem que siguis l'afortunat i acabis el Nadal coronat o coronada com a Rei o Reina.

stats