Societat 08/06/2023

FEDA comparteix els reptes de la transició energètica proposant tres activitats per a la ciutadania

Així ho han anunciat aquest dijous el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el director general de FEDA, Albert Moles

M. R. (ANA)
2 min
El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el director general de FEDA,  Albert Moles, durant la presentació de les activitats de la Setmana de l'energia sostenible.

Escaldes-EngordanyFEDA ha programat tres activitats amb l'objectiu de compartir amb la ciutadania els reptes de la parapública amb relació a la transició energètica. Així ho han anunciat aquest dijous el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, i el director general de FEDA, Albert Moles, durant la presentació d'aquestes activitats, que es duran terme en el marc de la Setmana de l'energia sostenible.

"Celebrar aquestes jornades a Andorra ens permetrà acostar tots aquests reptes" ha assenyalat Moles. "És important compartir amb tothom preocupacions relacionades amb aquest àmbit per poder-hi donar resposta. Entenem que són problemes complexos, però l'única solució que tenim és compartir-los i parlar-ne" ha afegit el director de la parapública.

Amb relació a la transició energètica, Moles ha apuntat que "tenim una estratègia molt clara per incrementar la producció nacional" i ha posat en relleu que, en aquests moments, el 67% de l'energia que gasta el Principat -ja provingui de centrals andorranes o de centrals de països veïns- és d'origen renovable.

En aquest sentit, el director de la parapública ha insistit en el fet que la transició energètica és un camí comú que requereix la implicació tant de consumidors com del sector empresarial i de les administracions. "La transició cap a energies netes s'ha de fer mantenint preus competitius respecte al nostre entorn perquè al final la factura energètica o elèctrica no pot esdevenir en cap moment en l'activitat econòmica ni un fre al benestar social ha afegit Moles.

Quant a les activitats, la primera proposta tindrà lloc el 17 de juny d'11 a 12 hores del matí i consistirà en una visita guiada al camí hidroelèctric d'Engolasters. La segona activitat, una visita a la instal·lació fotovoltaica particular, s'ha programat pel dia 20 de juny de 18 a les 20 hores de la tarda. Finalment, la darrera activitat es desenvoluparà el 22 de juny de 18 a 20 hores i consistirà en una visita a la xarxa de calor i fred 'Escaldes-Engordany. A més, aquesta darrera proposta es complementarà amb un escape room organitzat per Andorra Sostenible.

Les inscripcions d'aquestes tres activitats gratuïtes -organitzades per Andorra Sostenible, l'Oficina de l'energia i del canvi climàtic i Forces Elèctriques d'Andorra- ja es poden efectuar trucant al 739111 o escrivint a fedacultura@feda.ad.

stats