Societat 08/05/2019

FEDA tranquil·litza els veïns de l’Aldosa sobre els arbres retirats

Han dut a terme una visita ‘in situ’ en què han pogut veure on és la vegetació retirada per fer l’ETR

M. F.
2 min
Instants abans d'iniciar-se la reunió. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaDesprés que la setmana passada els veïns de l’Aldosa manifestessin la seva preocupació pels arbres que hi havia a la zona en què s’ha de fer l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) de la Gonarda, aquest dimecres ha tingut lloc una trobada entre la plataforma Aldosa Veïns i FEDA perquè els primers poguessin veure ‘in situ’ el que s’ha fet amb els arbres que es van retirar per a l’inici dels treballs. Després de la trobada el portaveu de la plataforma, Javier Iriarte, ha manifestat que ja estaven més tranquils, ja que havien pogut comprovar que una trentena dels arbres havien estat replantats per al seu posterior trasplantament quan les obres acabin.

En la trobada ha pres part el cap d’Enginyeria de FEDA, Marc Calvet, que ha subratllat que la visita al punt en què s’han de fer les obres havia servit per “aclarir dubtes”, ja que des de la parapública s’ha aprofitat per exposar totes les mesures per a la recuperació ambiental que es preveuen i també se’ls ha mostrat la trentena d’arbres que han estat replantats a tocar de la zona. Els veïns han pogut rebre també les explicacions de l’empresa que fa aquests treballs forestals. Iriarte ha destacat que l’alarma que van manifestar la setmana passada havia estat fruit d’un malentès, ja que creien que els arbres havien estat tallats. Es dona la circumstància, però, que aquesta trentena d’arbres que es replantaran no tenen arrels ja que aquest és el procediment que es fa servir en aquests casos. “Estàvem nerviosos ja que crèiem que els arbres havien estat tallats”, ha manifestat Iriarte i, per tant, un cop rebudes les explicacions escaients destaquen que “les valoren positivament”, ja que des de la parapública s’està “complint” amb el que els van prometre.

Tal com ha comentat Calvet, s’ha exposat als veïns la voluntat de mantenir-los informats en tot moment i per això, també, s’ha fixat un protocol de comunicació. A més, s’han emplaçat per realitzar una altra reunió de seguiment a finals de juny, quan les obres estiguin més avançades.

Fins al punt en què ha tingut lloc la trobada s’ha desplaçat també el cònsol major de la Massana, David Baró, tal com ha explicat Iriarte, amb la voluntat de comprometre’s a fer el seguiment de l’estat de la carretera mentre durin els treballs.

stats