Societat 05/06/2016

Fent quilòmetres contra el càncer de mama

La 6a edició de la Cursa de la Dona ha acollit, aquest diumenge, a un total de 700 corredores, gràcies a les quals s'ha aconseguit recaptar al voltant de 5.500 euros

Ana
2 min
Instants previs a la sortida del recorregut de 5 quilòmetres de la 6a edició de la Cursa de la Dona

Escaldes-EngordanyUn total de 700 corredores han pres part, aquest diumenge al matí, en la 6a edició de la Cursa de la Dona, una jornada festiva que pretén divulgar la lluita contra el càncer de mama i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia. En aquest sentit, des de l'organització -formada per més de 75 persones-, el vocal del CAVA, Víctor Cunill, ha detallat que de les 700 participants, 601 han acabat creuant la meta i, per tant, "és una xifra que contrasta amb les 450 que ho van fer l'any passat". D'aquesta manera, tant Cunill com la presidenta de l'ADA, Montserrat Nazzaro, han coincidit que cada any la participació va a més i una mostra que ho exemplifica són les 150 samarretes solidàries que s'han venut sense dorsal, a banda de les 700 lliurades a les corredores inscrites.

Pel que fa als diners recaptats, uns 5.500 euros aproximadament -xifra similar a la de l'any passat-, Nazzaro ha explicat que es destinaran íntegrament al grup Alba, una entitat que dóna suport a totes les dones que han patit o pateixen càncer de mama. "Som un país petit, però demostrem que davant les coses importants ens movem i som solidaris", ha precisat. A més, Nazzaro també ha aprofitat l'ocasió per valorar les diferents activitats que s'han programat de forma paral·lela a la cursa com ara la conferència que aquest dissabte va oferir el reconegut doctor Esteller i que Nazzaro ha definit com a "un investigador brutal".

Per la seva banda, la consellera de Joventut d'Escaldes-Engordany, Laura Lavado, que juntament amb la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida a a la cursa, ha recalcat que "cada cop la societat està més conscienciada" i ha afegit que "tots aquests actes són positius, ja que ajuden a la investigació".

Pel que fa a les guanyadores del recorregut de 5 quilòmetres, amb un temps de 18 minuts i 17 segons, l'atleta del CAVA, Dayane Huerta, ha arribat en primera posició, mentre que la seva companya, Yolanda Castillejo (18 minuts i 29 segons), i Laura Garciaarena (18 minuts i 50), ho han fet en segona i tercera posició respectivament. En la cursa de 2,5 quilòmetres, la guanyadora ha estat Laia Martí, que ha completat el recorregut en només 7 minuts i 32 segons.

stats