Societat 11/06/2019

La festa per conscienciar de la diversitat funcional

La proposta ha nascut arran de la darrera celebració del Consell d'infants de Sant Julià de Lòria

M. M.
2 min
La consellera de Social, Francesca Barbero, flanquejada pels dos consellers infantils, Enric Martos i Sofia Grau. / M. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaDe l'11a edició del Consell d'infants de Sant Julià en va sorgir la idea de tirar endavant una festa estretament vinculada a visibilitzar i conscienciar de la diversitat funcional a tothom. Pocs dies després de la cloenda del consell la demanda ja és una realitat i el poble fronterer del sud acollirà una festa que també servirà per posar el punt final a la feina feta durant aquesta edició del Consell d'infants. L'esdeveniment, amb el qual hi participarà una desena d'entitats i amb el nom de la festa de la Diver-Sió, se celebrarà el 22 de juny de les 10 del matí a les 8 de la tarda a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria i estarà oberta a tot tipus de públic, sense cap restricció. “L'objectiu és sensibilitzar a la població de la diversitat funcional i realitzar activitats inclusives on tothom hi pugui participar”, ha explicat la tècnica d'Infància i Joventut, Lídia Rebés, durant la roda de premsa de presentació.

La inauguració de la festa anirà a càrrec d'Albert Llobera, com a ambaixador d'Unicef al comitè d'Andorra, i anirà seguit d'una gimcana on hi haurà una prova preparada per cadascuna de les associacions que hi participen que intentaran apropar una diversitat funcional en concret que es vulgui treballar. Entre les proves hi haurà un circuïts de cadira de rodes, proves relacionades amb la memòria, el tacte, la vista i les olors, entre d'altres. Completades totes les proves, els participants rebran una motxilla amb el logotip de la festa. També hi haurà un botifarrada gratuïta i a la tarda serà una jornada més festiva amb espectacles de màgia, jocs d'aigua i la participació del Cor Rock d'Encamp.

“Serà una bona oportunitat perquè la gent conegui les dificultats que té la gent amb diversitat funcional i com podem mirar-los al seu dia a dia”, ha apuntat la consellera de Social, Francesca Barbero. La consellera ha assegurat que la voluntat de la corporació és que la trobada es pugui repetir cada any per cloure el consell i que es relacioni amb la temàtica treballada durant el curs. “Esperem que tothom s'ho passi molt bé, per això fem aquesta festa, perquè tothom que vulgui pugui venir”, ha explicat una de les conselleres d'aquesta edició del Consell d'infants, Sofia Grau. Enric Martos, un altres conseller, ha ressaltat que la festa ha de servir “perquè la gent entengui què és la diversitat funcional i s'ho passi bé aprenent”. Per tot plegat, la directora d'Unicef, Marta Alberch, ha felicitat la iniciativa dels infants i els ha animat a seguir treballant en aquesta línia perquè “ens ensenyeu les grans persones que sou i els grans ciutadans que sereu en el futur”.

stats