Societat 21/04/2018

Festa grossa amb regust vallenc en un dels barris "fins ara més poc atesos" de la capital

Un nombrós públic ha participat en els actes d'inauguració de la placeta i el nou parc infantil Ciutat de Valls

Ana
3 min
Els gegants d'Andorra la Vella i la mulassa de Valls han participat a la festa. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaAndorra la Vella ha celebrat aquest dissabte al matí una festa que ha servit per inaugurar la nova placeta de Ciutat de Valls i el reconvertit pati de l'antiga escola espanyola, dos nous equipaments lúdics per a una de les zones més poblades de la parròquia i fins ara "més poc ateses", tal com ha reconegut la cònsol major Conxita Marsol. La nova plaça, situada en un voladís annex a la façana de l'antiga escola, serà un nou espai de trobada per als ciutadans del barri, mentre que el nou parc infantil ja està en funcionament des del setembre i és d'ús escolar entre setmana i obert a tothom els caps de setmana i festius.

L'acte ha comptat amb una bona assistència de públic que ha pogut gaudir de les actuacions dels Castellers d'Andorra, la Colla Gegantera d'Andorra la Vella, la mulassa de Valls, i d'un espectacle infantil que ha tancat la festa. "Potser era la primera vegada que es feia una festa en aquest barri, almenys en molts anys", ha destacat Marsol, que ha garantit que es faran més intervencions de caràcter decoratiu per millorar la imatge de la zona.

Pel que fa a l'anunciat projecte d'instal·lació d'una rampa mecànica al carrer per facilitar la pujada dels vianants, la cònsol ha anunciat que durant el mes de maig farà una reunió amb tots els veïns per decidir si ho tiren endavant. "Si la majoria dels veïns no la volen, no es farà", ha assegurat. Tot i això, Marsol considera que l'oposició al projecte no és majoritària, i que només algunes persones li han manifestat que el veuen un problema per a la càrrega i descàrrega dels camions. Per tant, "hi ha algunes qüestions que s'han d'estudiar, però tot es pot mirar i ho mirarem", ha conclòs.

La festa ha comptat amb la presència de l'alcalde de Valls, Albert Batet, tenint en compte que el carrer i la nova plaça porten el nom d'aquesta població catalana, amb qui Andorra la Vella està agermanada des de fa 51 anys. Batet ha agraït a la cònsol major aquest "enfortiment" de l'agermanament, i ha aprofitat per anunciar que, ja que actualment el carrer de Valls que porta el nom d'Andorra la Vella és molt petit, estan estudiant amb l'Institut d'Estudis Vallencs batejar amb el nom de la capital andorrana una de les principals avingudes d'accés a la ciutat.

També han assistit a la festa el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Educació, Eric Jover, tenint en compte que tant la plaça com el parc s'han fet en col·laboració amb el Govern, que és el propietari de la zona de l'antiga escola espanyola, tancada des de fa dos anys. Martí també ha destacat que es tracta d'un barri on hi viu molta gent treballadora i que feia molts anys que no s'hi feia una infraestructura pública, i ha recordat que en el lloc on s'ha inaugurat la plaça abans era "un forat sense cap utilitat".

Pel que fa a l'edifici de l'escola espanyola, Martí creu que s'hauria de poder tornar a dedicar a ús escolar, de manera que s'ha d'anar veient com evolucionen els diversos sistemes educatius. En aquest sentit, el cap de Govern ha apuntat que un dels centres que actualment està al límit de capacitat és el Lycée Compte de Foix, tot i que també ha afegit que l'executiu està a obert a idees que pugui aportar el comú per tal de tornar a donar utilitat a l'immoble.

stats