La festa major d'Andorra la Vella guanya en participació

Morat, amb 4.000 entrades venudes, el segon concert amb més afluència després del de Bisbal

Punt final a quatre dies de festa major a  Andorra la Vella, on cal destacar l'augment de la participació en totes les activitats programades pel comú. "Estem molt contents, perquè ha estat una festa major molt participativa. Crec que de les darreres edicions ha estat la que més gent ha participat en tots els actes, especialment els balls de nits" indicava la cònsol major  Conxita Marsol.

La cònsol major d' Andorra la Vella feia les valoracions de la festa major abans del concert del Morat, l'activitat estrella d'enguany que portava venudes fins 1 hora abans de l'inici del concert 4000 entrades. Tot i encara queda una de les activitats més punteres de la festa major Marsol indicava que "el concert dels  Catarres va ser excepcional, les curses dels menairons hem tingut a 150 persones, a l'Aigua parc 800 persones, als jocs d'escuma cada dia han participat unes 500 persones de mitjana. El balanç és molt positiu"

Durant la festa major de la capital del país, no s'hi ha hagut de registrar cap incident destacat excepte la denúncia a la policia, d'una parella per practicar sexe al carrer, que la cònsol major continua reafirmant-se que és una "anècdota". La mateixa Marsol explicava que "programem els concerts una mica abans per així no hi hagi tantes possibilitats de problemes. Per exemple el concert del Morat és a les 9 de la nit".

Un punt destacable que ha volgut comentar la cònsol major ha estat els castells: "crec que feia temps que no veiem una diada castellera com la que vam viure, amb tres colles a la plaça. Crec que l'actuació de la Colla Jove dels Xiquets de Valls quedarà per la història, ja que gràcies al seu 3 de 9, podem dir ben alt que som plaça de 9". En aquest sentit Marsol, ja el mateix dia de la Diada Castellera es va comprometre a penjar a la plaça, una placa amb l'inscripció "aquí es va carregar i descarregar el 3 de 9"

La darrera activitat de la festa major serà el concert de Morat, tot i que encara no s'havia portat a terme, Marsol ha volgut referir-se dient "portem a una hora del concert cap a 4000 entrades. Penso que és el concert amb més gent després del de David Bisbal".

Andorra la Vella ha tingut durant els dies de festa major, un reforç de seguretat privada. Tot i les especulacions que s'ha pogut fer, Marsol ha indicat que "en cap moment ha estat un desplegament especial, ja que hem fet el que sempre hem fet. La policia ha donat el seu servei i nosaltres hem fet el que cada any hem fet".

Una de les claus perquè la festa major d'Andorra la Vella ha estat el canvi d'ubicació. La mateixa cònsol major ho reconeix dient "estem molt contents d'haver fet el canvi d'ubicació al Centre Històric. Penseu que estava acabada. Ara dóna vida als carrers, la gent passeja i es troba activitats. Realment s'ha portat la festa major al poble i el poble ha respost".

De cara a la pròxima edició, Conxita Marsol no ha volgut aventurar-se a fer propostes, però sí que ha indicat "hem de seguir amb la línia que hem marcat que està enfocada a aconseguir cada vegada més participació".

Per acabar, la cònsol major ha comentat, amb ironia "com és tradició, no farem els focs d'artifici. Entenem que no podem posar en perill el bosc i ja us dic que els farem per Nadal, per la inauguració del poblet"