Societat 09/06/2021

El Festival de la Flora del Pirineu, entre el 12 de juny i el 22 de juliol

L’exposició itinerant i la jornada d’intercanvi amb guies de muntanya són altres de les accions que s'emmarquen en el projecte Floralab

ANA
2 min
Una sortida en el marc del Festival de la Flora al Pirineu.

Andorra la VellaDurant aquest mes de juny, Andorra acollirà el Festival de la Flora del Pirineu, un esdeveniment transfronterer que presenta al públic "l'esplendor" de la flora pirinenca. Emmarcat en el projecte Floralab, de finançament Poctefa, el Cenma de l'Institut d'Estudis Andorrans (ara Andorra Recerca i Innovació) ha coordinat un mes d'activitats que seran possibles gràcies a la implicació i suport de nombroses entitats públiques i privades. L'esdeveniment s'allargarà entre el 12 de juny i el 22 de juliol i es faran activitats a les diferents parròquies, espais naturals i pobles del país.

El Festival de la Flora del Pirineu és un esdeveniment comú a tota l'àrea del projecte, i vol apropar la flora des de diferents perspectives: l'art, la literatura, el coneixement popular o la creació artística, entre d'altres. Tampoc es perdrà de vista les activitats que involucrin els infants, així com les sortides a la natura.

Els parcs naturals de Sorteny i del Comapedrosa, la comissió gestora de la vall del Madriu-Perafita-Claror, així com els comuns d'Escaldes-Engordany, Encamp, Canillo, Andorra la Vella, la Massana i Ordino, l'àrea de museus i monuments del Govern, el Centre Andorra Sostenible, La Capsa-Espais de Creació, les biblioteques nacionals, i empreses com e-Naturam, e-Forestland, Ramaders d'Andorra, el laboratori gastronòmic ViP o l'artesana Color Botànica, són els noms que completen la llarga llista d'entitats involucrades i sense les quals aquest festival de la flora dels Pirineus no seria possible.

Exposició itinerant

Com a resultat de la participació ciutadana als concursos fotogràfics organitzats al territori del projecte Floralab durant el 2019 i el 2020, diverses exposicions a l'aire lliure acompanyen el Festival de la Flora. A Andorra s'han pogut veure a les parròquies d'Ordino, la Massana i Sant Julià, i també seran presents a Escaldes-Engordany i Canillo durant aquest mes. Properament, també es podrà veure a Encamp i Andorra la Vella.

Jornada d'intercanvi amb els guies de muntanya

D'altra banda, aquest dijous 10 de juny el refugi de Sorteny acollirà una vintena de guies de muntanya de França, Catalunya i Andorra per intercanviar entre ells i amb els membres del projecte quin és el paper de la seva professió en la conservació i coneixement de la flora de muntanya i explorar com poden millorar uns i altres les seves tasques amb l'objectiu comú de preservar el patrimoni natural. També es farà una sortida botànica a mode de reciclatge amb un intercanvi de coneixements entre els participants al Parc Natural de Sorteny.

stats