Societat 05/11/2019

Filloy aposta per la tornada de l'educador de carrer

Ha demanat als comuns que es comprometin a ajudar els joves en perill d'exclusió social

Marc R. Fort
1 min
Sessió de la Taula Permanent de Joventut amb els representants dels diferents comuns. / M. R. F.

Andorra la VellaVíctor Filloy, ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, aposta per fer visible de nou la figura de l'educador de carrer, així ho ha fet saber durant la sessió de la Taula Permanent de Joventut, celebrada aquest dimarts a Prada Casadet. Filloy ha recalcat que és "és imprescindible que els diferents comuns es comprometin amb aquells joves que corren el perill de caure en exclusió social". D'altra banda, ha recordat que "aquesta figura ja existia fa uns anys a Andorra en alguns comuns", tot i que en d'altres ja existeix actualment. L'educador de carrer seria, per tant, l'encarregat d'analitzar els problemes dels joves i adolescents, establint una pedagogia de la relació i acompanyament, per tal d'encaminar el seu futur.

Un altre dels punts tractats en la sessió, i "molt demandada pels joves", segons Filloy, ha estat la de regular els horaris de tancament de les discoteques i pubs durant les festes majors, per tal de controlar la venda de begudes alcohòliques. En aquest sentit, s'ha debatut sobre possibles mesures a consensuar.

També s'ha presentat la Guia Jove, que inclou tot un seguit d'activitats orientades cap als joves del país. Pel que fa a les propostes dels joves i les seves inquietuds, Filloy ha destacat que hi hagi més facilitat d'accés a l'habitatge i un pla d'ajuda per la seva emancipació. En aquest sentit, el ministre ha assegurat que estan treballant en diferents iniciatives per tal satisfer aquestes necessitats.

stats