Societat 26/11/2017

Els FIM Awards omplen Andorra de glamur

Les principals autoritats polítiques del país i de la capital han desfilat per la catifa vermella

Ana
3 min
El campió del món de Moto GP, Marc Márquez, amb la seva mare, al 'photocall' de la gala FIM Awards, a l'Andorra Park Hotel, aquest diumenge al vespre. / ANA (E. J. M.)

Andorra la VellaAndorra s'ha vestit de gala per acollir, aquest diumenge al vespre, els FIM Awards 2017, l'entrega de premis als campions del món de les diferents modalitats de motociclisme. Les principals autoritats polítiques del país i de la capital no s'han volgut perdre la cita i han desfilat per la catifa vermella on han passat tots els pilots i els seus acompanyants. La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat que tot el programa de la FIM del cap de setmana ha estat un èxit, tant l'assemblea com la firma dels autògrafs, a la qual no ha pogut entrar tothom que volia. La fórmula ha agradat i, probablement, es repetirà en pròximes ocasions. A més, Marsol ha destacat que el fet que la capital hagi acollit l'assemblea de la FIM i els FIM Awards 2017 ha omplert la parròquia, tant hotels, com botigues i restaurants. Al sopar de gala d'aquest diumenge a la nit, celebrat a l'Andorra Park Hotel, hi han assistit 500 persones.

Andorra la Vella també acollirà l'any que ve l'assemblea de la FIM i la gala FIM Awards 2018 i, probablement, es repetirà la iniciativa de la signatura d'autògrafs. Per a Marsol, a més, un esdeveniment com aquest demostra "que som capaços d’organitzar aquests tipus d’actes, estem a l’alçada, podem organitzar congressos, i això és molt important per a la promoció d’Andorra", ha conclòs.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha afegit que acollir l'assemblea i la gala de la FIM "ha estat la culminació de molts anys de feina de la Federació Andorrana de Motociclisme, que ha treballat molt per organitzar el Mundial de Trial, i la FIM l'ha premiat per la bona organització de l'esdeveniment". A més, la ministra ha valorat molt positivament que hi hagi tants pilots residents, i que cada vegada en vinguin més per continuar propagant la febre per al motor.

Evidentment, els principals protagonistes dels FIM Awards eren els pilots campions del món, però un en especial: el guanyador de Moto GP, Marc Márquez. El de Cervera ha dit que li feia il·lusió que la gala es celebrés a Andorra perquè li quedava a prop de casa i perquè es parla el mateix idioma, la qual cosa ha apuntat que també era important. Sobre la rebuda al Principat, Márquez ha explicat que li ha agradat la sessió d'autògrafs perquè han pogut estar a prop de la gent i de l'aficionat. De fet, és el primer any que es feia. Als països on s'havia celebrat anteriorment només hi havia una roda de premsa. I sobre la possibilitat de repetir títol mundial l'any vinent, el pilot català ha dit que "de moment disfrutarem aquest títol i a partir de l'1 de gener a treballar pel 2018, a veure si pot sortir un any molt bo".

Per altra banda, el campió del món de Trial i resident a Andorra, Toni Bou, ha destacat que era "una comoditat i una sort poder gaudir de la gala a casa, i estalviar-nos un viatge, després de fer-ho durant tot l'any". Bou també s'ha mostrat agraït amb la gent d'Andorra, pel fet que reconegui un esport minoritari com el que ell practica. Sobre el país, on viu des de fa un parell d'anys, ha dit que és "magnífic" i que els esportistes que estan aquí se senten molt recolzats per la gent. Fins i tot, el pilot català de trial ha apuntat que ha fet molts nous amics i que està valorant quedar-se per sempre, perquè s'hi troba molt còmode. Sobre el Territori Bou, el campió mundial ha explicat que està en marxa i que es vol arrencar passat l'hivern, quan vingui el bon temps. I pel que fa al Mundial de Trial, que es tornarà a celebrar a Sant Julià de Lòria la propera temporada, Toni Bou ha dit que l'únic que va fer és dir al nou promotor que "un mundial sense Andorra no seria el mateix" i que "no podia sortir del calendari".

stats