Societat 30/05/2018

Finalitza la reforma de les tres plantes d'abonats de l'aparcament Prat de la Creu-Centre Ciutat

La resta de l'equipament estarà enllestit a finals d'octubre

Ana
2 min
El nou aspecte d'una de les plantes de l'aparcament Prat de la Creu. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaEl comú d'Andorra la Vella ha donat a conèixer aquest dimecres al matí la reforma de les primeres tres plantes de l'aparcament Prat de la Creu-Centre Ciutat, després de cinc mesos de treballs. Es tracta de les plantes soterrànies, destinades als abonats, que a la tarda ja poden tornar a estacionar els seus vehicles com habitualment accedint pel carrer Prat de la Creu. La resta d'usuaris han de continuar utilitzant l'accés de la plaça Rebés. Amb la finalització d'aquesta part, l'obra es troba al 45% de la seva execució, ja que eren les plantes que requerien més actuacions, i actualment ja s'està treballant a la meitat de les plantes baixa, primera i segona. De manera rotatòria s'aniran reformant la resta de plantes superiors, un total de sis, amb la previsió que totes les nou plantes estiguin enllestides a finals d'octubre.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha recordat que l'aparcament, propietat del comú, es va construir l'any 1982 "amb una gran visió de futur" i des de fa 20 anys que no s'hi actuava. En aquest sentit, Marsol considera que l'obra s'hagués hagut de fer molt abans "i ho hem hagut d'assumir nosaltres com moltes altres obres que no s'havien fet els darrers anys".

En concret, tal com ha explicat el conseller d'Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, la reforma serveix per millorar la seguretat de l'equipament ja que, sobretot a les plantes del subsol, el paviment estava en molt malt estat, presentava forats, i hi havia fins i tot perill que no aguantés en algunes zones. També s'han millorat les rampes, s'han solucionat els problemes d'humitats, s'ha fresat i sanejat el terra i s'han eliminat les voravies que limitaven els girs i que permeten disposar d'un espai més diàfan. A banda de la seguretat, també s'ha volgut millorar la imatge de l'aparcament, pintant-lo de nou amb colors més clars que en milloren la il·luminació i que diferencien les zones d'aparcament, les de circulació i les destinades als vianants.

L'aparcament té capacitat per a gairebé 800 vehicles, 2.500 metres quadrats de superfície per planta, i és un dels que dona més servei a la parròquia, ja que permet tant l'accés cap a l'avinguda Meritxell com al carrer Prat de la Creu. Els treballs, que van començar al gener, tenen un cost de gairebé un milió d'euros.

stats