Societat 18/02/2016

El FinCEN respon als Cierco que no tenen base per querellar-se als EUA

L'organisme nord-americà recorda que van ser les autoritats andorranes les que van intervenir BPA, segons el 'Diari d'Andorra'

ARA Andorra
1 min
Cues a la BPA/M.B. (ANA)

Andorra la VellaArran de la demanda presentada pels accionistes majoritaris de BPA contra el FinCEN i el departament del Tresor dels Estats Units per la nota del 10 de març, l'organisme nord-americà ha contestat que no tenen cap base per pledejar i demanar una compensació, perquè les autoritats nord-americanes no han tancat el banc, segons informa aquest dijous el 'Diari d'Andorra'. L’organisme federal posa en dubte la capacitat de reclamar dels Cierco perquè han estat les autoritats andorranes qui han intervingut Banca Privada d'Andorra.

Segons el rotatiu, el FinCEN considera que no tenen dret a acudir a la justícia nord-americana perquè la nota del 10 de març era una proposta i no una resolució final, i perquè no són ciutadans dels EUA ni BPA és una entitat d'aquest país. A més, destaquen que encara que els accionistes majoritaris de BPA aconseguissin anul·lar la nota del FinCEN, res garanteix que puguin recuperar els seus fons.

stats