Societat 04/08/2021

Fins a 153.000 euros per a entitats de cooperació internacional

Es tracta de Mans Unides, Dàlmates Sense Fronteres, Fundació IBO-Àfrica i Cooperand amb Llatinoamèrica

ANA
2 min
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, en una roda de premsa anterior.

Andorra la VellaUn total de quatre entitats cíviques que duen a terme projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament han rebut una suma total de 152.862 euros per desenvolupar aquests projectes. Tal com ha subratllat el ministre portaveu, Eric Jover, aquest any s'han presentat un total de quatre propostes i totes han estat avaluades de forma positiva.

Així, les subvencions s'han adjudicat a les entitats Mans Unides –per un import de 39.927 euros– Dàlmates Sense Fronteres –27.935 euros–, Fundació IBO- Àfrica –subvencionada amb 40.000 euros– i Cooperand amb Llatinoamèrica –que rebrà un import de 45.000 euros–.

Així el projecte presentat Mans Unides té com a objectiu posar en funcionament quatre aules per millorar l'accés a l'educació del centre–institut a Sindian, al sud del Senegal. Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració amb l'entitat, Fundació Kassumay, que té una llarga experiència sobre el terreny i respon a la manca d'instal·lacions escolars a les zones rurals d'aquest país.

Pel que fa a Dàlmates Sense fronteres, l'associació ha agrupat els projectes d'aquest any en un programa únic. Es tracta de sis eixos per a Burkina Faso que tenen en comú la utilització de l'energia solar, la reducció de les emissions, la lluita contra els efectes del canvi climàtic i el desenvolupament de les poblacions locals.

El projecte de la Fundació IBO-Àfrica té com a objectiu garantir la seguretat alimentària de les dones d'Ibo, a Moçambic, mitjançant la formació i la creació de nous negocis. L'empoderament econòmic d'aquest col·lectiu vulnerable és necessari per erradicar la pobresa, garantir la seguretat alimentària de les famílies i formar una nova comunitat igualitària i sostenible a llarg termini. Es basa en tres àrees d'intervenció: formacions, emprenedoria agrícola i creació d'una cooperativa alimentària.

Finalment, la darrera entitat subvencionada és Cooperand amb Llatinoamèrica, que tirarà endavant la fase quatre d'un projecte plurianual que busca prevenir i integrar socialment els infants del carrer a Santa Cruz, Bolívia. Aquest any el projecte vol tirar endavant el 'Jardín de la Alegría', que serà un espai on els nens inscrits al centre de la ONG i/o a les escoles del barri es puguin aprofitar d'activitats, tant lúdiques com acadèmiques durant les hores extraescolars. Durant l'horari lectiu el centre proposarà formacions pels educadors presents a les tardes i els caps de setmana. La voluntat és poder obrir el centre en horari complet l'any 2023.

stats