Societat 05/12/2022

Fins a 368 voluntaris d'Afers Socials participen en la dotzena d'esdeveniments organitzats aquest any

Els actes més destacats han estat la gestió del Cirque du Soleil, que va implicar 120 voluntaris, i la cursa 'Esport per a Tothom', amb 60

ANA
2 min
El Cirque du Soleil ha estat l'esdeveniment que ha concentrat més voluntaris aquest 2022.

Andorra la VellaAmb motiu del Dia internacional del voluntariat, que se celebra aquest 5 desembre, l'àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat del ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat fa balanç de les accions dutes a terme el 2022. Així doncs, al llarg de l'any, Voluntariat ha participat en un total de 12 esdeveniments que han mobilitzat 368 voluntaris.

En aquest sentit, els actes més destacats i que han requerit més persones han estat la gestió del Cirque du Soleil, que va implicar 120 voluntaris, i la cursa 'Esport per a Tothom', que va mobilitzar 60 voluntaris.

Altres esdeveniments rellevants que compten amb la participació dels voluntaris són les curses i caminades solidàries com ara la 'Marxa Marc GG' (40 voluntaris), la jornada 'Mou-te per la teva Salut' (15 voluntaris), la Cursa de la Dona (40 voluntaris) o la caminada d'Assandca (25 voluntaris).

Les funcions de l'àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat són la cooperació, el desenvolupament social i l'impuls de la participació ciutadana. Tota aquesta logística és possible gràcies a una borsa de voluntaris, que actualment oscil·la els 250 efectius, àmplia i diversa amb persones amb voluntaris de totes les edats i de col·lectius diferents.

La temporada de voluntariat s'inicia normalment al mes de maig, amb un dinar de germanor per donar la benvinguda als nous voluntaris que s'han anat apuntant a la borsa. En aquesta trobada es presenta l'any amb tots els esdeveniments compromesos que es poden allargar fins a l'octubre o novembre i també s'aprofita per fer una formació als voluntaris d'iniciació a l'acció voluntària.

L'àrea participa de dues maneres diferents en els esdeveniments del país. Per una banda, gestionant i coordinant els voluntaris en l'acte en qüestió o ara bé proporcionant i cedint voluntaris a l'organitzador sense gestionar-los, sota la condició indispensable que sigui una entitat sense ànim de lucre.

Es destaca l'organització que es fa amb els diferents cossos especials, tals com Protecció Civil, Serveis de Circulació de les diferents parròquies, el Cos de Policia, els bombers, la Creu Roja i els cossos sanitaris o, fins i tot, equips de seguretat privada.

stats