Societat 11/10/2019

Més de 300 alumnes participen en la primera cursa solidària del dia de la Hispanitat

Des del col·legi espanyol Maria Moliner es pretén donar continuïtat a la prova pels pròxims anys estenent-ho als tres sistemes educatius

A. S.
2 min
Instants abans de la cursa curta. / A.S.

La MarginedaLa primera carrera solidària amb motiu del dia de la Hispanitat, organitzada pel col·legi espanyol Maria Moliner, ha comptat amb la participació de 313 alumnes, alguns dels quals en representació del col·legi invitat, el Lycée Comte de Foix, i amb 72 voluntaris, a més d'un grup ampli de professors. La cursa ha col·laborat amb la Fundació Bomosa amb el projecte 'Cos de voluntaris per la natura' recaptant diners a través de la compra de dorsals i també apadrinant quilòmetres. Esteban Fuentes, professor d'Educació Física del col·legi i coordinador de la carrera, ha explicat que el que pretenien era mostrar alternatives a esports com el futbol i el bàsquet, i també sensibilitzar els alumnes amb el projecte solidari.

En la mateixa línia, el director del col·legi, Javier Alfaya, ha indicat que era "una jornada de doble celebració", per una banda "duem a terme els actes pel dia de la Hispanitat" i, per l'altra, "per primer any tenim aquesta carrera solidària amb la intenció que perduri en el temps". Alfaya també ha destacat que els agradaria, en els anys vinents, ampliar la cursa als tres sistemes educatius d'Andorra, i que esdevingués un dia per "unir el país en valors". Per altra banda, el director també ha volgut fer referència a la possible implantació de dues famílies professionals noves com la farmàcia o parafarmàcia i l'allotjament rural. "Seria una oportunitat tant pel col·legi, pel sistema espanyol i pel país, però està tot en vies d'estudi", ha indicat Alfaya, qui considera que seria molt bo la implantació de cicles formatius superiors al col·legi.

En la jornada, també hi ha assistit el director de la Fundació Privada Bonaventura Mora Sagués, Albert Batalla, qui ha confessat que Bomosa i el col·legi espanyol "ja fa temps que col·laborem" en projectes com el premi Sant Jordi o el Jove voluntariat lector. Finalment, també ha explicat que el projecte 'Cos de voluntaris per la natura' que va impulsar el comú de la Massana juntament amb el Govern i altres col·laboradors, "ajunta persones que han perdut el seu itinerari formatiu i se'ls hi dona una altra oportunitat, a banda de cuidar la natura".

Pel que fa a la cursa, s'ha dividit en dos recorreguts, un de 2,5 quilòmetres en el qual han participat els alumnes de 6è de primària juntament amb els de 1r i 2n de l'ESO, i un altre al voltant de 3,5 quilòmetres pels alumnes de 3r i 4t de l'ESO. Les dues carreres tenien el mateix inici i final, el col·legi Maria Moliner. En la curta, a la rotonda de la Margineda, els participants han girat a l'esquerra i han pujat fins a l'arribada. La llarga, en canvi, continuava recte per la CG1 fins a la rotonda de Becier, on han girat a l'esquerra i han agafat el camí directe al col·legi.

stats