Societat 23/09/2019

Fins a 200 joves, cridats a descobrir els 600 anys del Consell de la Terra

La Gimkana't a 7 bandes tindrà lloc el 5 d'octubre

M. F.
2 min
El tècnic de l'àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat, Pau Rosillo, i la consellera d'Educació, Joventut i Esports de la Massana, Natàlia Cusnir, durant la presentació de la gimcana. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaFins a 200 joves, dividits en grups de quatre persones, estan cridats el dissabte 5 d’octubre a la Gimkna’t a 7 bandes, que aquest any girarà al voltant dels 600 anys del Consell de la Terra. Tal com ha destacat la consellera d’Educació, Joventut i Esports del comú de la Massana, Natàlia Cusnir, aquesta és ja una prova totalment “consolidada” que, a banda de fomentar la participació en grup i que els joves “aprenguin” qüestions sobre el tema que centra la gimcana, també els permet “descobrir el país”, ja que s’han de desplaçar per les set parròquies en transport públic.

La cita arrencarà a les nou del matí del dissabte 5 d’octubre des de la plaça del Consell General, on es farà la benvinguda als joves. La primera sortida tindrà lloc a les deu del matí i la segona a les deu i vint minuts. A les diferents parròquies, els punts joves han preparat proves “d’orientació, destresa, físiques i de coneixement”, tal com ha detallat Cusnir, que els joves hauran de superar al llarg de la jornada. Cap a les 18-18.20 hores és previst que acabi el recorregut i a les 19 hores és previst un berenar i lliurament de premis a la mateixa plaça del Consell General.

Tal com ha explicat el tècnic de l’àrea de Participació i Promoció de la Joventut i el Voluntariat del Govern, Pau Rosillo, els joves es poden inscriure ja des d’aquesta tarda als diferents punts joves o a l’àrea de Joventut de l’executiu. Ho poden fer en dues categories, de 12 a 16 anys i de 17 a 20 anys. La participació s’ha limitat a 50 equips, tal com ha destacat Cusnir, per motius organitzatius i de seguretat. El primer premi per a la categoria dels més joves serà quatre forfets de dia a Vallnord; un joc d’escapada i quatre entrades als Serradells. Pel que fa a la categoria dels més grans, el primer premi és quatre entrades a Ferrariland amb una nit d’hotel; un partit d’hoquei gel i quatre entrades per als Serradells. També hi haurà guardons per als que portin la millor disfressa, per al primer equip inscrit, per al primer en arribar i per a la fotografia que obtingui més ‘m’agrada’. Les inscripcions tenen un preu de quatre euros per als que tinguin el Carnet Jove i de set euros per a la resta.

stats