Societat 23/07/2019

Fins a Engolasters sense trepitjar la carretera

Els treballs s'han portat a terme durant dos anys

M. P. / C. A.
2 min
L'estat actual dels camins després de l'arranjament. / COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

Escaldes-EngordanyDos anys després de l'inici dels arranjaments, Didier Aleix, conseller de Medi Ambient del comú d'Escaldes-Engordany, ha presentat aquest dimarts el treball portat a terme pel grup de medi ambient de la parròquia que, segons indica, "ha treballat molt discretament però fent molta feina per arranjar els camins que porten de la plaça del comú fins al llac d'Engolasters". "L'objectiu primordial de l'equip de govern del comú sempre ha estat mantenir el medi com una eina de promoció de la parròquia i sense fer cap mena d'invasió al territori", ha indicat Aleix.

La brigada de medi ambient que ha estat formada per tres operaris durant tot l'any i set d'eventuals, durant l'estiu, ha portat a terme els treballs amb les tècniques de pedra seca, molt manual, sense màquines, amb les tècniques que es realitzaven anteriorment.

Els treballs d'arranjament s'ha fet especialment a la tartera del costat del Pont de la Plana, on s'ha fet un camí pel mig, segons indica el conseller de Medi Ambient. En els treballs portats a terme també s'ha recuperat i millorat el camí del Rec de l'Obac, que "té molta ombra i és molt agradable".

El cap de la brigada de muntanya, Carles Ordóñez, ha indicat també que "intentem que qualsevol persona que vingui al darrere després dels treballs realitzats no vegi que hem estat allà treballant i que l'entorn no es vegi afectat per la nostra feina".

Els treballs portats a terme durant dos anys i que ara es presenten, comporten que "poder sortir de la plaça del comú amb la motxilla i arribar aquí on estem sense trepitjar la carretera era una de les aspiracions del departament i dels consellers que hem tingut fins ara", ha explicat el mateix Ordónez.

El cap de la brigada de muntanya ha acabat dient que "avui ho hem aconseguit i aquest camí està fet. Ha costat molt, hem estat dos anys treballant a les tarteres però ha quedat un camí molt agradable i és una satisfacció per a nosaltres poder dir que ho hem aconseguit després de molts anys".

stats