Societat 09/11/2017

Fins a 200 infermers comparteixen experiències

Andorra la Vella acull les primeres Jornades d’infermeria quirúrgica dels Pirineus

Ana
1 min
La secretària de l'Associació espanyola d'infermeria quirúrgica, Amparo Rubio; el director general del SAAS, Josep Maria Piqué; el ministre de Salut, Carles Álvarez; i la presidenta del comitè organitzador, Mercè Escrig, durant la inauguració de les jornades. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaFins a 200 professionals prenen part entre aquest dijous i divendres en les primeres Jornades d’infermeria quirúrgica dels Pirineus, organitzades per l’Associació espanyola d’infermeria quirúrgica i l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Aquest dijous a la tarda s’ha fet la sessió inaugural, en què han pres part el ministre de Salut, Carles Álvarez, i el director general del SAAS, Josep Maria Piqué. Álvarez ha remarcat que aquestes jornades han de servir per establir lligams entre els professionals d’Espanya, França i Andorra que prenen part a la cita i ha remarcat el paper del col·lectiu en el sistema sanitari.

De la seva banda, Piqué ha posat en relleu el fet que “la infermeria del futur és la que augmenta la seva professionalitat” i ha recordat el paper de l'infermer per “augmentar la qualitat” del servei que es dona.

La presidenta del comitè organitzador de les jornades, Mercè Escrig, ha posat en relleu que aquesta cita ha de servir per posar en comú els canvis que s’estan donant en la infermeria i, a l’últim, la secretària de l’Associació espanyola d’infermeria quirúrgica, Amparo Rubio, ha recordat que l’objectiu de l’entitat és representar el col·lectiu i també divulgar els coneixements més novedosos, que és on s’emmarquen, precisament, aquestes jornades. A l’acte d’inauguració ha estat present, també, el cap de Govern, Toni Martí. La primera ponència ha anat a càrrec del pilot Albert Llovera, que ha explicat la seva experiència.

stats