Societat 29/11/2018

La Fira de Santa Llúcia acollirà un espai dedicat al món del Playmobil

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa serà el de formar a les famílies a través del joc

Ana
2 min
La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, i el col·lecionista, Josep Virgós, després de la presentació de la Fira de Santa Llúcia. / M. P. (ANA)

Sant Julià de LòriaDes de la conselleria de Turisme s'ha presentat, aquest dijous, una nova edició de la Fira de Santa Llúcia a Sant Julià de Lòria que s'engegarà aquest divendres 30 de novembre i es podrà gaudir fins al diumenge 2 de desembre. Una de les novetats més destacades d'aquest any serà la inauguració de la Fira de Playmobil, un esdeveniment on, en exclusiva, tot l'entorn estarà decorat i orientat al món d'aquesta joguina. Així ho ha confirmat aquest matí el col·leccionista Josep Virgós, encarregat de l'organització de l'esdeveniment que anirà adreçat a tota la família. Els diorames, que són una representació amb Playmobils d'una de les seves temàtiques col·locades a sobre d'unes taules amb un "metratge quadrat important", seran l'atracció principal d'aquesta fira.

Tal com ha assegurat Virgós, s'espera que aquest projecte sigui sobretot "familiar", ja que moltes vegades s'associen aquests actes tan sols als col·leccionistes. Un dels objectius serà el de "formar els pares i els infants a través del joc" mitjançant diorames d'una temàtica determinada on s'explicarà als més petits la història d'una determinada època, alhora que juguen i es diverteixen. Aquesta fira, que serà d'entrada gratuïta, comptarà amb dos punts de venda de Playmobils, un servei addicional de bar i un 'foodtruck'. A més, al llarg del cap de setmana es podran trobar parades, tallers, activitats i inflables per als infants als preus d'1 i 2 euros. En aquest sentit, Virgós ha manifestat que "el més important és que són fires familiars".

Pel que fa a la Fira de Santa Llúcia, enguany estarà ubicada a l'avinguda Verge del Canòlich, tot just davant de la plaça de la Germandat. Es comptarà amb dinou parades que portaran una gran varietat de productes típics de Nadal. Com en el 2017, també hi haurà un espai gastronòmic en el qual s'hi ha afegit un espai 'chill out' on es podran degustar diversos còctels i tapes a càrrec de la Pizzeria Venècia. Tant al migdia de dissabte com el de diumenge, se celebrarà la tradicional degustació de tres ostres amb una copa de vi blanc a càrrec del restaurant 'El Cantàbric' a un preu de 3 euros. A més, les diferents activitats estaran amenitzades pel DJ Reivilo. D'altra banda, la titular de Turisme, Meritxell Teruel, ha informat de la col·locació d'una casa de Pare Noel a la plaça de la Germandat, on els infants podran deixar les seves cartes de Nadal.

stats