Societat 12/11/2017

La primera edició de Firesport convenç i atreu 4.000 visitants

El comú de Sant Julià confia en la marca Explòria i repetirà l'esdeveniment

Ana
2 min
Firesport, la Fira d'esport, natura i turisme de muntanya, ha celebrat la seva primera edició aquest cap de setmana. / E. J. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaLa primera edició de Firesport ha estat "un èxit" segons l'organització. La Fira d'esport, natura i turisme de muntanya ha atret 4.000 visitants al recinte firal lauredià, que ha muntat l'esdeveniment en el marc d'Explòria, la marca de ciutat firal del comú de Sant Julià de Lòria. El conseller d'Obres, Urbanisme i Esdeveniments del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, ha destacat aquest diumenge a la tarda que els tres dies de fira han permès realitzar un important nombre de contactes comercials, venda d'articles i intercanvi de serveis. A més, la mostra ha permès estrènyer les relacions entre les empreses del món de l'esport d'Andorra, l'Arieja, Andalusia, Catalunya i l'Aragó. Per a Vidal, crear Explòria ha estat un gran encert i ja es plantegen noves fires per a l'any que ve.

El conseller ha afegit que tant el públic com els expositors (hi han participat 40 empreses, amb 56 estands) han destacat i valorat la qualitat de les instal·lacions i la professionalització de l'oferta. Les enquestes de satisfacció, que han respost un 85% dels expositors, han revelat que la nota mitjana que els participants posen a Firesport és d'un 7,5 sobre 10. "Aquesta qualitat és la que volem que representi Explòria, la nova forma d'organitzar fires i esdeveniments a la parròquia amb una clara visió de futur", ha insistit Vidal. La setmana que ve se celebra la 5a Trobada internacional de microproductors de vi i el comú confia que serà un altre èxit.

Vidal també ha volgut destacar l'interès que han despertat les activitats paral·leles, com el cara a cara entre Albert Llovera i 'Purito', i l'alta assistència que hi ha hagut a la presentació de l'edició 2018 de l'Skimo-La travessa dels refugis. Amb tot, el conseller ha admès que ha faltat promoció, errada que es corregirà l'any que ve.

Durant tot el cap de setmana han assistit diverses autoritats a Firesport, entre elles, el cap de Govern, Toni Martí, que aquest diumenge al matí, acompanyat del cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, ha saludat els expositors i ha presenciat el cara a cara de Toni Bou i Julián Sanz.

stats