Societat 25/04/2019

La Fiscalia estudia recórrer la sentència que absol Besolí

L'expresident del Barça i el gestor andorrà van estar gairebé dos anys en presó preventiva

Ara Andorra
1 min
L'expresident del Barça, Sandro Rosell, i el seu soci, Joan Besolí, a la sortida de la presó Soto del Real. / EFE (Paolo Aguilar)

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional estudia recórrer la sentència que ha absolt l'empresari andorrà Joan Besolí, l'expresident del Barça Sandro Rosell i quatre persones més que estaven acusades de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d'esponsorització amb Nike, informa l'ACN. La Fiscalia va començar demanant 11 anys de presó per a Rosell, però finalment va rebaixar la seva pretensió fins a sis per blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. També reclamava cinc per al gestor andorrà Joan Besolí, i penes d'entre 1 any i 11 mesos i 1 any i sis mesos per a la dona de l'expresident, Marta Pineda, i els altres tres acusats: Pedro André Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian. Rosell i Besolí van estar empresonats de manera preventiva gairebé dos anys.

L'Audiència absol tots els acusats perquè entén que no s'han pogut acreditar les acusacions de la Fiscalia. Segons la sentència, les proves aportades per la defensa generen "almenys dubtes", tant pel que fa a la il·legalitat de les comissions, com respecte a les sospites apuntades sobres les diferents societats.

stats