Societat 13/05/2019

Flors i lletres per a la 26a edició de l'Andoflora

A banda dels tallers tradicionals, com el de planter, hi haurà activitats com tatuatges amb henna, cal·ligrafia japonesa o 'lettering'

Ara Andorra
2 min
Un moment de la presentació de la 26a edició d'Andoflora. / COMÚ DE LA MASSANA

La MassanaAndoflora arriba aquest cap de setmana a la 26a edició amb un programa centrat en les lletres i la cal·ligrafia. La consellera d'Educació, Joventut i Esports del comú de la Massana, Natàlia Cusnir, ha remarcat la capacitat de renovació d’aquest esdeveniment en la seva presentació.

Així, aquest divendres es farà l’acte inaugural, a les 12 hores, amb els parlaments i amb una coreografia de Líquid Dansa, que serà un homenatge a Joan Brossa i a la seva poesia visual. Com ha avançat una de les ballarines, Marta Moran –que actuarà juntament amb Mònica Vega i Pere Vilarrubla–, l’espectacle estarà centrat en la forma de les lletres. Durant la jornada inaugural també es podrà veure el treball dels alumnes dels centres escolars de la Massana, que hauran confeccionat l’'Alfabet' d’Andoflora. La directora de Cultura, Montse Checa, ha explicat que a banda dels tallers tradicionals, com el de planter, hi haurà moltes activitats sobre la descoberta de les lletres i les flors, com tatuatges amb henna, cal·ligrafia japonesa o un taller de 'lettering', a càrrec de Rosa Mujal, directora de la Capsa, que anima al públic de totes les edats a provar aquest art de dibuixar lletres, amb molts motius florals.

Participen en aquesta 26a edició d’Andolfora divuit estands: Ser de Luz (artesania en vidre), Arco Iris (teràpies naturals), E-Naturam (floristeria), Aquanova (floristeria), Tot Natura (garden), lo Florista (floristeria), Natturais (floristeria), Gravats Maite (artesania), Pocions de lluna nova (cosmètica natural), Fruits secs Francesca, Olorand (olis essencials), Iuca (jardineria), Fred Oh! (gastronomia), Marta Draps (artesania tèxtil), Mr. Bricolage (material jardineria), Més que flors (complements), Emma Regada (joieria i escultura) i Food truck (productes artesanals).

A més, les floristeries Aquanova, Tot Natura, Lo Florista, Natturais i Artiflor participen en el tercer Concurs de decoracions urbanes, que consisteix en realitzar creacions artístiques florals en diversos punts de la parròquia. Les decoracions estaran instal·lades abans de la inauguració i tothom podrà votar la que més li agradi.

D’altra banda, diversos restaurants del centre de la Massana s’involucren amb la fira oferint tastes i menús especials.

Andoflora continua comptant amb la col·laboració d’entitats, com l’actuació dels Castellers d’Andorra i de les Valls del Nord o la cantada de la Coral Sant Antoni i el ball en línia de la gent gran.

stats