Societat 26/08/2022

Els fongs i les pedregades: un any difícil per a la collita del tabac

Una de les conseqüències derivades de la difícil collita d'enguany, més enllà de la pèrdua d'una important quantitat de tabac, és la pèrdua de la qualitat del producte

ARA Andorra
1 min
Una plantació de tabac

Andorra la VellaLes pedregades i els fongs han estat els factors desencadenants que aquest any hagi estat especialment difícil per als pagesos que conreen tabac al Principat. Un 20% de la collita s'ha fet malbé, segons ha informat RTVA. Les expectatives dels pagesos no són bones, ja que les previsions meteorològiques no són gaire esperançadores i al setembre comencen les gelades.

Més de la meitat del tabac canillenc podrà ser destruït. El cas d'Andorra la Vella és particular perquè la collita no ha sofert danys. Ordino ha estat la parròquia més afectada. Les pedregades han tingut part de la culpa, però un fong que es va estendre a les plantacions fa una setmana també ha tingut pes. L'estat d'algunes parcel·les ha fet que moltes tinguin el dret a fressa per tal de poder destruir el tabac. Una de les conseqüències derivades de la difícil collita d'enguany, més enllà de la pèrdua d'una important quantitat de tabac, és la pèrdua de la qualitat del producte. La collita s'allargarà fins al setembre, però és possible que les pedregades tornin durant els pròxims dies.

stats