Societat 16/09/2022

Font confia que hi hagi un acord amb els odontòlegs perquè continuïn a la CASS

El ministre de Salut ha manifestat que es farà "el que calgui" perquè hi pugui haver un acord entre les parts

ANA M.F.
2 min
El ministre de Salut, Albert Font, abans d'una compareixença.

Andorra la VellaEl ministre de Salut, Albert Font, confia que en les negociacions amb els odontòlegs hi haurà una entesa i els professionals continuaran convencionats amb la CASS. Així ha respost a l'amenaça dels dentistes d'abandonar la CASS tal com recollia aquest divendres el Diari d'Andorra. D'aquesta manera, el ministre creu que no s'arribarà a aquest extrem, però ha recordat que si fos el cas la parapública "reemborsaria en virtut de la tarifa de responsabilitat reduïda d'un terç, és a dir, on ha de pagar 10 pagaria 3,3", però ha incidit que ell "no contempla" que això acabi passant.

"Entenc que consideren que ha arribat el moment de reiniciar una tanda de negociacions, cosa que s'havia deixat de fer, i penso que en un moment o un altre s'havia de fer", ha manifestat, i ha recordat que anys enrere des del Col·legi de Metges també s'impugnava el conveni per poder aconseguir unes millors tarifes. De fet, ha explicat que aquest mateix matí s'ha reunit amb els representants dels facultatius i que es troben en la mateixa situació que els odontòlegs.

Font ha valorat que el posicionament dels professionals no es veu "com una amenaça" sinó com una "necessitat" i ha afegit que hi ha hagut anys en què les tarifes s'han, fins i tot rebaixat, amb la qual cosa, tot i que no ho ha dit explícitament, veuria legítima la reclamació del col·lectiu.

El ministre de Salut ha manifestat que des del ministeri estan "amatents al que se'ns pugui demanar" i que es farà "el que calgui" perquè hi pugui haver un acord entre les parts. Quant a la possibilitat que els professionals deixessin d'estar convencionats ha recordat que les negociacions es fan amb els col·lectius, però que cada persona, de manera lliure, decideix si es convenciona o no amb la CASS.

stats