Societat 20/09/2020

La fórmula màgica: para, mira, parat i creua

Les parròquies i AUTEA senyalitzen amb pictogrames els passos de vianants per a facilitar la inclusió d'infants amb necessitats

Ara
1 min
La iniciativa s'ha fet a les set parròquies. / AUTEA

Andorra la VellaUns pictogrames mostren de forma gràfica, i també amb textos, la seqüència d’accions per travessar el carrer de forma segura. Aquesta iniciativa, per senzilla que sigui, facilitarà l'accessibilitat d'infants en l'espectre de l'autisme, i que cada dia es dirigeixen a l'escola.

El confinament causat per la Covid-19, va impedir que el passat 2 d’abril, dia mundial de conscienciació de l’autisme, l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (AUTEA), ho celebrés amb aquesta acció conjunta aprovada en reunió de cònsols, que per fi ha pogut veure la llum.

La presidenta d’AUTEA, Inés Martí, ha posat en relleu “ la sensibilitat i la unànime resposta dels set comuns, a una proposta que afavoreix que entre tots construïm una societat diversa, inclusiva i no excloent”. Segons dades procedents de la Comissió Nacional de Valoració (CONAVA) a Andorra a finals del 2019 hi ha 1.293 les persones amb discapacitat, de les què un 48% té una discapacitat psíquica; un 18% discapacitat física i el 26% una discapacitat física i psíquica.

stats