Societat 02/10/2018

L'AQUA guanya un premi mundial per un projecte d'educació i sostenibilitat amb la seva homòloga d'Aragó

L'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior endega un projecte pioner que connecta la universitat amb el desenvolupament sostenible

E. J. M.
2 min
El ministre d'Educació, Ensenyament Superior i Recerca, Eric Jover, conversa amb el president del clúster d'educació de la Iniciativa Actua, Ferran Costa, i el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell. / E. J. M.

Andorra la VellaConnectar la qualitat universitària amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides (Agenda 2030) és una nova tendència en l'ensenyament superior, i l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior (AQUA) és la primera al món en portar-ho "a nivell estatal". Però l'AQUA no ho fa sola, sinó que desenvolupa el projecte amb la seva homòloga aragonesa, la Agencia de Calidad y Prospectiva Universitaria de Aragón (Acpua), amb la qual col·labora des del 2015.

La iniciativa pionera ha obtingut un premi de 10.000 dòlars atorgat per la International Network of Quality Assurance Agencies on Higher Education (Inqaahe), que és la xarxa mundial d'agències de qualitat d'ensenyament superior, que premia projectes innovadors. La primera acció conjunta és el I Fòrum Andorra-Aragó sobre qualitat i sostenibilitat en l'educació superior: 'Empowering stakeholders for quality enhancement', que s'ha celebrat aquest dimarts a la tarda al Centre cultural la Llacuna. El 13 i 14 de desembre tindrà lloc el segon Fòrum a l'Aragó i, paral·lelament, les dues agències segueixen un procés de reflexió i validació.

La directora de l'AQUA, Marta Fonolleda, ha recordat que "volem fer un procés de reflexió amb tots els agents implicats en universitat i sostenibilitat, en els dos territoris, que ens ajudi a decidir com volem que sigui la universitat i com es compromet amb els ODS i a quin nivell". El director de l'Acpua, Antonio Serrano, ha remarcat que la relació entre les dues agències és molt bona i que el fet que els sistemes universitaris d'Andorra i d'Aragó siguin petits permet "proximitat i acompanyament, i flexibilitat i lleugeresa en els procediments d'avaluació".

El ministre d'Educació, Ensenyament Superior i Recerca, Eric Jover, i el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, han inuagurat el I Fòrum Andorra-Aragó. També hi han intervingut Fonolleda i Serrano, i la presidenta de l'Inqaahe, Susanna Karakhanyan. La comissària pel desenvolupament sostenible de Gibraltar, Daniella Tibury, ha pronunciat una conferència, via Skype, sobre el compromís de la Universitat amb la qualitat i la sostenibilitat.

stats