Societat 28/04/2019

L'accés a França per l'RN22 romandrà tancat fins que s'estabilitzi l'esllavissada

Una delegació andorrana es desplaçarà aquest dilluns per mantenir una reunió amb les autoritats franceses i avaluar l'abast dels treballs

Agència Ana
1 min
Fotografia d'arxiu de la carretera d'accés a França. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa direcció Interdepartamental francesa de carreteres del sud-oest (Dirso) ha informat al Govern que ja s'està treballant en l'estabilització de l'esllavissada al talús de l'RN22 a l'alçada del pont de la Mina, que ha ocasionat el tancament preventiu d'aquest tram de carretera que connecta Andorra i França. Tal com ha informat el Govern aquest diumenge mitjançant un comunicat, una delegació andorrana, amb tècnics de Protecció Civil i d'Ordenament Territorial, es desplaçarà aquest dilluns, a primera hora del matí, per mantenir una reunió 'in situ' amb les autoritats franceses competents en les intervencions que s'han de dur a terme i poder avaluar de manera més precisa l'abast dels treballs, així com la durada d'aquests.

En tot moment, les autoritats d'ambdós territoris han estat en contacte i es preveu fer un seguiment exhaustiu de la situació i del calendari d'actuacions i mantenir comunicació contínua amb les autoritats territorials i nacionals per tal de poder informar i preveure a la població puntualment.

L'esllavissada, que va tenir lloc el passat divendres, es troba activa i en moviment continu, per aquest motiu la Dirso va informar aquest dissabte a les autoritats del Principat la decisió de tancar, per raons de seguretat, aquest tram de carretera fins a l'estabilització del despreniment. D'aquesta manera, durant els pròxims dies l'accés a França s'haurà de fer via frontera hispanoandorrana.

stats