Societat 31/08/2018

El papa Francesc felicita Joan-Enric Vives pels seus 25 anys d'episcopat

El pontífex li envia una carta felicitant-lo i li augura "una copiosa remuneració celestial"

Ana
1 min
Joan Enric Vives

Andorra la VellaL'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal d'Andorra, Joan-Enric Vives, ha rebut una carta del papa Francesc, escrita en llatí, en la qual el felicita pels seus 25 anys de ministeri episcopal (25 anys que fa que té la condició de bisbe), els quals es compliran el dia 5 de setembre. El papa li atorga una benedicció apostòlica que fa extensiva a la seva família i a la diòcesi d'Urgell.

El papa recorda a la missiva que la diòcesi d'Urgell compta amb uns "annals molt antics i alhora excel·leix amb uns preclars documents de la seva vida eclesial". I a Vives li agraeix, dins dels seus 25 anys, les seves "meritòries actuacions, de les quals en teu ànim s'enforteix i n'obté el goig del mèrit de les accions ben fetes". "S'han mostrat les teves virtuts episcopals, hi has exercit profusament la laboriositat, perícia, espiritualitat, i t'has guanyat l'estimació dels altres bisbes", afegeix. Així mateix, el pontífex també li agraeix la seva tasca anterior, abans de ser bisbe, on ajudava a parròquies, "actuares activament en la pastoral dels joves, posares tot el teu esforç a moderar i educar els seminaristes".

Per tot plegat, "ets un fidel ministre de l'Església, plaent successor de Pere". El Papa finalitza la carta felicitant-lo i li augura "una copiosa remuneració celestial".

stats