Societat 06/04/2022

La frontera hispanoandorrana tindrà un nou sistema de comptatge de vehicles

També ajudarà a la identificació de cotxes en recerca policial

ANA
2 min
Una imatge de la frontera hispanoandorrana.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat la convocatòria d'un concurs per licitar els treballs de subministrament, instal·lació i posada en servei d'un sistema de classificació, comptatge i recerca de vehicles, que se situarà a les proximitats de la frontera hispanoandorrana. La implantació d'aquest nou sistema a la frontera amb Espanya és el primer pas del Projecte Mobilitat-Seguretat Ciutadana, que agrupa la voluntat del departament de Mobilitat de millorar l'eficàcia i reforçar el comptatge estadístic dels vehicles en trànsit que es duu a terme actualment, així com l'anàlisi dels fluxos de vehicles i la identificació de vehicles en recerca policial.

D'aquesta manera, està previst que en aquesta licitació inicial s'adquireixi un potent sistema de gestió informàtic per a la frontera del sud que complementarà el sistema ja existent en aquell punt. Posteriorment, en el marc del projecte Mobilitat-Seguretat Ciutadana, es preveu replicar el mateix sistema de control estadístic, de mobilitat i de vigilància policial al punt fronterer del Pas de la Casa, així com en altres carreteres i indrets del país que siguin d'interès.

Per tant, amb el nou sistema es pretén disposar d'un mecanisme amb una tecnologia més moderna que l'actual i que a la vegada doni una resposta transversal a les necessitats en matèria d'estadística, seguretat ciutadana i mobilitat. La licitació es fa mitjançant concurs públic nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària. Les ofertes es poden presentar fins al 6 de maig del 2022.

Millora del coll d'Ordino

D'altra banda, el Govern també ha convocat un concurs per licitar les obres d'actuacions de millora de la CS-340 del coll d'Ordino. Les obres corresponen a la primera part de la fase 6 i l'abast del projecte és la millora dels drenatges transversals, la refecció de cunetes i l'arranjament de la barrera de seguretat malmesa. Les actuacions es realitzaran en dos trams de la carretera, el tram 1 que afecta 255 metres lineals de carretera i el tram 2 amb afectació a 136 metres lineals. Les empreses tenen fins al 13 de maig per presentar les ofertes. En la mateixa línia, també es vol millorar el drenatge d'un tram de la CS-520 de Comallempla, a la Massana.

Millora energètica de l'escola de segona ensenyança d'Ordino

Finalment, l'executiu també ha convocat un concurs per licitar les obres de millora energètica de l'escola de segona ensenyança d'Ordino. El projecte és fruit de les auditories energètiques que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha realitzat en diferents centres escolars.

Concretament, les obres de millora contemplen principalment la col·locació d'una caldera de biomassa, diversos aïllaments a l'estructura i la millora de l'aïllament a les escales, entre d'altres. Les ofertes es poden presentar fins al 13 de maig.

stats