Societat 22/07/2017

El Funicamp obre les seves portes amb l'objectiu de superar els 22.000 visitants

L'atracció encampada va obtenir resultats "molt positius" l'any passat, segons ha destacat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández

Ana
2 min
Les vistes de la parròquia d'Encamp des del Funicamp. / J.R.(ANA)

EncampCom ja és habitual, una de les majors atraccions turístiques d'Encamp obre les seves portes aprofitant l'arribada de l'estiu. I és que aquesta és la sisena temporada que el Funicamp engega una nova etapa durant els mesos de juliol i agost aprofitant el bon temps. Una iniciativa que s'ha iniciat aquest dissabte al matí amb desenes de visitants i que s'allargarà fins al 3 de setembre.

L'objectiu principal és arribar a les 22.000 persones que es van aconseguir durant el període de l'any passat, ja que segons ha explicat el conseller de Joventut, Esports i Turisme d'Encamp, Xavier Fernández, les xifres de la cinquena temporada van ser "molt positives". Precisament, el conseller de Turisme ha remarcat que "l'any passat ja vam tenir un increment de més del 30%, el que vol dir uns 5.000 visitants més". Per aquest motiu, Fernández ha assenyalat que "ens agradaria mantenir aquesta fita, ja que l'any passat vam tenir molt bona acceptació". Tot i això, el conseller encampadà també s'ha mostrat optimista respecte a la possibilitat de superar aquestes xifres.

Per aconseguir-ho, el Funicamp disposa de diverses activitats, com ara excursions amb un 4x4 de Solanelles a Cubil –amb uns deu viatges al dia– i els Pessons –amb uns sis viatges al dia–, per tots els amants de la natura. A més, hi ha la possibilitat de parlar amb un pastor de la zona que disposa de més de 1.000 ovelles, per tal de conèixer els diferents indrets de la zona i aspectes curiosos de l'Orri de Cubil.

D'altra banda, el Funicamp viurà una jornada de portes obertes –amb accés gratuït al giny–, amb l'arribada de la Purito als Cortals d'Encamp, una promoció destinada a afavorir l'augment de visitants coincidint amb la prova ciclista. A més, els dies 15 i 16 d'agost –festa major d'Encamp-, també hi haurà un 2x1 per a tots aquells que desitgin visitar l'atracció.

stats