El futbol base perilla

Carta dels pares dels nens en la qual critiquen que molts clubs es mouen per criteris econòmics i prefereixen la desaparició de les categories menors

Aquesta carta que publiquem íntegra és entregada avui als responsables de la FAF pels pares de joves futbolistes. L'a assemblea que avui celebra serà polèmica a causa de l'operació Cautxú i les divergències entre els clubs. L'escrit és aquest:

"Com a pares de nens, que actualment juguen a l' ENFAF , i després de sentir els comentaris que envolten la propera assemblea de la Federació, volem exposar els nostres neguits que han comportat dits comentaris.

En el futbol d'Andorra hi ha cabuda per a tots als nens que els hi agrada el futbol, ja sigui als clubs, a l' ENFAF  i al nou FC Andorra.

La Federació fa anys que va salvar una base que hagués desaparegut. Una base que ha crescut en joc i ambició gràcies a l'esforç que hi ha dedicat, uns nens que ho deixen tot en el camp i que es passen dies fora per jugar. Aquesta dedicació dels nens i de la Federació ha comportat una millora en el nivell del futbol.

No entenem  el perquè  hi ha clubs que estan en contra i volen la dissolució de l' ENFAF . Aquests nens tenen una il·lusió de jugar al futbol, en cas de no continuar a l' ENFAF  molts d'ells deixaran de jugar o aniran a equips de fora.

Si el problema és que el nivell de la lliga no és bo per culpa  que  cada any hi ha nens que la deixen per anar a l' ENFAF , no ho entenem  gaire, ja que  molts dies en camps de futbol 7 entrenen a la vegada més de 40 nens i algun d'ells no arriba a tocar una pilota en tot l'entrenanement. Equips de futbol en els quals  hi  tenen vint nens per jugar a futbol 7 o 30 per al futbol 11, això comporta que alguns es quedin sense jugar cada setmana, problema més agreujat en les categories més petites, edats entre 6 i 9 anys, en les quals els equips fan convocatòries per què no poden inscriure tots els nens a l'acta.
El nivell del futbol, si el volem augmentar, no  implica  fer desaparèixer equips,  implica  dedicar-hi esforços, entrenadors tots ells qualificats i invertint els diners que la Federació aporta als clubs per la base en la base.

Aquests clubs que volen la dissolució de la base l' ENFAF , què ofereixen als nens?, més entrenaments?, millors tècnics? Més infraestructures per jugar ?
Ens   preguntem  si realment el motiu d'aquest rebuig és més econòmic que esportiu. Hi ha clubs que estan monopolitzats per famílies, cosa que no hauria de ser,  en què  sembla segons la seva manera d'actuar, fan prevaldre els seus interessos personals i econòmic  per sobre  dels interessos del futbol andorrà".