Societat 26/11/2019

Gairebé mig miler d'assalariades es beneficien de l'allargament de la baixa per maternitat

Entre les treballadores per compte propi les xifres se situen en 21 des que es va acordar que també gaudissin dels canvis legislatius

Agència Ana
2 min
L'edifici de la CASS. / ARXIU ANA

Andorra la VellaFins a 321 assalariades han gaudit des de l’1 de febrer i fins al 7 de novembre de la nova baixa per maternitat de vint setmanes. A aquestes cal afegir les 147 que havien tingut el fill abans de l’entrada en vigor de la modificació legislativa que allargava aquesta baixa però que la CASS va acordar que també se’n poguessin beneficiar. És a dir, que en total se n'han beneficiat 468 dones.

Aquestes són algunes de les dades fetes públiques aquest dimarts a través del Butlletí del Consell General en una resposta que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, fa a la consellera del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela. Entre aquestes dades també hi consta que 282 homes també han pogut gaudir des de l’1 de febrer i el 7 de novembre de la baixa de quatre setmanes. A aquests, cal afegir els catorze que es van beneficiar tot i haver estat pares abans de l’1 de febrer.

Quant a les persones que fan una activitat per compte propi, des del 17 de setembre, data en què la CASS va acordar aquesta cobertura igual que la resta de treballadors, se n’han beneficiat dues dones i un home. Quant a les persones que abans del 17 de setembre havien tingut la criatura però que la parapública va determinar que també se’n beneficiessin de les noves condicions, hi ha dinou dones i disset homes.

Des de la CASS recorden que, un cop va entrar en vigor la modificació de la llei l’1 de febrer d’aquest any, va rebre la demanda de persones que es trobaven de baixa per maternitat o paternitat i que demanaven poder-se beneficiar d’aquests canvis legislatius, una petició a la qual el consell d’administració va acordar donar-hi resposta favorable. Posteriorment, els autònoms també van fer aquesta petició i per un criteri “d’igualtat i no discriminació” es va donar curs a aquesta demanda.

stats