Societat 21/11/2017

Gairebé 2.000 joves al cinquè Canòlich Music Festival

El certamen tindrà lloc aquest divendres i dissabte, 24 i 25 de novembre, al recinte firal de Sant Julià de Lòria

Ana
3 min
Celebració de l'eucaristia del Canòlich Music 2016, amb l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, i el rector de Sant Julià de Lòria, mossèn Josep Chisvert. / CANÒLICH MUSIC

Sant Julià de LòriaMés de 1.700 joves participaran a la cinquena edició del Festival de música cristiana Canòlich Music, que se celebra aquest divendres i dissabte, 24 i 25 de novembre, al recinte firal de Sant Julià de Lòria. Els assistents provindran d'Andorra i de diferents punts de Catalunya, València i Madrid. Durant les dues jornades compartiran concerts, tallers de reflexió i testimoni i pregària, com ha recordat el Bisbat d'Urgell, organitzador de l'esdeveniment.

L'acte central del festival, que compta amb el suport del comú de Sant Julià de Lòria, serà la multitudinària celebració eucarística amb música gospel que tindrà lloc el dissabte, dia 25, a les set de la tarda. La missa serà oberta a tothom i es retransmetrà en directe via 'streaming' a través de Facebook i de la pàgina web del Bisbat d'Urgell i la d'Andorra Televisió, a través dels canals Lòria TV i de Pirineus Televisió, i també a la ràdio per tota Catalunya a través de Ràdio Estel.

El Canòlich Music compta amb uns 90 voluntaris del Principat d'Andorra i dels grups de pastoral jove de la diòcesi d'Urgell, organitzats per una comissió que ha estat preparant l'activitat al llarg dels últims mesos i dirigida pels delegats de Joventut i Ensenyament de la diòcesi d'Urgell, Lluís Plana i mossèn Josep Chisvert, respectivament.

El programa d'activitats del Canòlich Music començarà divendres, dia 24, a les nou del vespre, amb els primers concerts i s'allargarà fins al dissabte a la nit amb més música. Durant els dos dies hi haurà pregàries, tallers de testimoniatge musical amb els artistes convidats, activitats de solidaritat, la missa central i el concurs per a joves valors musicals, en el qual participaran unes 30 formacions de nois i noies, i que enguany té com a lema 'La vida és pels altres'.

Els artistes convidats són el grup britànic LZ7, el DJ Andy Hunter, SAL150, Assisi, Àlvaro Fraile i el grup Gospel Viu, format per més de 70 veus que animaran la celebració eucarística, a més del grup andorrà One i els guanyadors d'anteriors edicions del concurs per a joves valors musicals del Canòlich Music, com Artista Convidat i Infínitum.

LZ7 és un dels grups més esperats: es tracta d'una formació cristiana de rap i de ball, originària de Manchester, que fa cinc anys va arribar al dotzè lloc de les llistes d'èxits britàniques amb un tema composat en col·laboració amb Matt Redman, '27 milions'. Repeteixen Andy Hunter i SAL150, i la presència del gospel, que enguany portarà un grup de Palafolls, The gospel viu choir, considerat el màxim exponent nacional del gospel urbà. La formació barcelonina duu a terme un projecte a favor de la infància, anomenat 'Gospel sense fronteres'.

El Canòlich Músic va néixer fa cinc anys de la iniciativa dels joves, "responsables de l'acompanyament emocional en adolescents, músics, pares i mares de família, mestres, gent inquieta per la transmissió de valors sòlids als nois i noies que estan construint la seva percepció de la realitat social, i està organitzat i realitzat per voluntaris i voluntàries de diverses edats que uneixen esforços al llarg de sis mesos i que acaben fent possible una activitat que enllaça amb els interessos juvenils". El Bisbat d'Urgell afegeix que "la força del Canòlich Músic Festival resideix en monitors, professors, i responsables d'esplais que uneixen els seus potencials".

stats