Societat 14/05/2019

El gastrònom Juan Carlos Valladares explica la història de la cuina mexicana

En el marc del cicle Geografies

Agència Ana
2 min
Cartell de Geografies. / COMÚ D'ORDINO

OrdinoEl cicle Geografies presenta aquest dimarts, a les 19 hores, a la sala La Buna d’Ordino, Juan Carlos Valladares, gastrònom establert a Andorra i fundador del restaurant La Adelita, que ha estat convidat per parlar de la cuina mexicana, declarada el 2010 Patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. Valladares farà un recorregut per la història dels fogons mexicans amb el títol ‘El que mèxic va donar al món’. Per la seva banda, el cuiner i reboster Chistoffer Wolfgang Drummer farà aquest dimecres, a les 19 hores, també a la sala La Buna, un taller per l’elaboració del mole, una salsa a base de xocolata i espècies que acompanya les carns i les famoses tortillas mexicanes, típic de Puebla.

El cinema, la literatura i el teatre centrarà l’últim tram del programa del cicle cultural organitzat per l’IEA en col·laboració amb el comú d’Ordino, coordinat pel fotògraf i editor Albert Padrol. Es reprendrà el ‘Cinema a l’Era’ el dimecres dia 15, a les 19 hores amb una sessió doble de cinema documental amb les pel·lícules 'Un retrato de Diego: la revolución de la mirada', de Manuel Álvarez Bravo i 'La historia de la lucha mexicana'. Les projeccions i el cicle es tancarà el diumenge dia 19, a les 19 hores, amb la cinta 'Como agua para chocolate', d’Alfonso Arau.

Els escriptors Jorge Carrión i Mario Hinojos arriben el divendres dia 17 per proposar un col·loqui al voltant de la literatura mexicana contemporània sense oblidar els grans referents clàssics, amb el títol ‘La literatura mexicana avui: entre la violència, la frontera i el cosmopolitisme’. Les arts escèniques les protagonitza la companyia Dalí M. Blanch, El Topil Teatro amb l’espectacle de titelles 'El Todo Morido', dirigit al públic familiar a partir de vuit anys. La representació acabarà amb una degustació de' champurrado'.

stats