La gastronomia, protagonista de la primera setmana d'Extremadura a Andorra

S'oferiran tallers per conèixer les receptes típiques de la regió

Per primera vegada, la Casa d'Extremadura dedica una setmana a donar a conèixer els productes de la regió i fer-los valdre, així com fomentar el seu coneixement entre els consumidors. "Extremadura és una de les regions més desconegudes", ha afirmat la presidenta de la Casa d'Extremadura, Ana Cerezo; per aquest motiu, ensenyant el que pot oferir la regió, volen demostrar que "val la pena". A l'acte oficial d'inauguració han assistit també la vicepresidenta, Gema de Miguel; l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros; el conseller general electe de Demòcrates, Xavier Espot, o la consellera de Promoció Econòmica del comú d'Escaldes-Engordany, Sandra Tomàs.

La inauguració ha comptat, a més, amb la presència de la responsable d'Internacionalització d'Extremadura Avante, Nieves Franco, un organisme depenent de la Junta d'Extremadura que dona suport a les empreses per millorar la seva competitivitat. "Intentem posicionar els productes gastronòmics de la regió per, en un futur, poder posicionar-ne més i tenir més presència a Andorra", ha explicat Franco, que ja ha visitat diferents centres comercials i han mantingut reunions per "sondejar el mercat i veure si realment hi ha potencial".

Durant tota la setmana l'associació ha estat present a l'illa Carlemany amb un punt permanent d'informació turística que, amb els tallers, se suma a la programació preparada per la Casa d'Extremadura. El primer dels tallers, que s'ha fet aquest dijous, s'ha dedicat als vins i als escumosos extremenys, mentre que aquest divendres 3 de maig el xef Carles Flinch oferirà un taller de plats de cullera amb les receptes més típiques. Un taller que es tornarà a repetir el dissabte 4 de maig al matí, i a la tarda es farà un taller sobre el pernil, amb una posterior degustació. L'últim taller serà el diumenge 5 de maig, on s'explicaran els secrets dels formatges de la regió. Les classes tenen un aforament limitat i el cost de la inscripció és de 5 euros.