Societat 21/05/2019

Gea continuarà a la presó mentre la batlle pren declaració als treballadors de la FAF

La Fiscalia es querella contra l'exministra Gelabert per un suposat pacte per variar el procés d'adjudicació d'unes obres de l'Estadi Nacional

Joan Ramon Baiges
1 min
La ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions Olga Gelabert, recita el poema 'Poesia'. / M. R. F.

Andorra la VellaLa situació del secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), en presó provisional, no canviarà de moments almenys fins que la batlle acabi de prendre declaració a tots els treballadors de l'entitat. Així ho han confirmat aquest dimarts fonts de la defensa de Tomàs Gea, que consideren que la batlle, per precaució, no adoptarà la decisió de deixar-lo en llibertat provisional amb càrrecs fins que no acabi de parlar amb tots els empleats, per assegurar-se d'aquesta manera que no hi haurà interferències.

Mentre, l'afer que envolta la FAF s'embolica. La Fiscalia s'ha querellat contra l'exministra de Cultura i Esports, Olga Gelabert, perquè suposadament va intervenir en unes obres per remodelar els lavabos de l'Estadi Nacional davant un imminent partit contra la selecció francesa. Gea tenia el telèfon intervingut, i presumptament hi ha una conversa en la qual la ministra i el responsable federatiu pacten dividir l'obra i evitar així el procés d'adjudicació per concurs públic i fer-ho en tres fases per adjudicació directa, el que permetia accelerar els treballs i tenir a punt l'Estadi per al partit contra França.

La Fiscalia considera que podria haver-hi indicis de delicte en aquesta actuació. Fons judicials han indicat que el cas estava en mans el Tribunal de Corts perquè la ministra era aforada, i que ara ha passat al Tribunal de Batlles perquè ha deixat el càrrec públic. La decisió de la Fiscalia encara no ha estat comunicada als lletrats de les defenses.

stats