Societat 05/06/2019

Gelabert va emprar la paraula "trampa" de manera informal

L'exministra nega haver comès cap tipus d'irregularitat

Joan Ramon Baiges
2 min
La ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert. / M. R. F.

Andorra la VellaL'exministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, s'ha desmarcat de qualsevol intent d'irregularitat en tot l'afer que envolta la polèmica de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que manté a la presó al seu secretari general i al tresorer, Tomàs Gea i José García.

Sota l'operació Cautxú els responsables federatius tenien els telèfons intervinguts, i en una de les converses amb Gea, Gelabert va fer servir la paraula "trampa" per referir-se a trossejar unes obres a l'Estadi Nacional en lloc de convocar un concurs públic.

L'exministra, que dimarts va declarar a la Batllia, segons publica El Periòdic d'Andorra, va explicar que parlava de manera col·loquial o informal i per això va fer servir la paraula "trampa" en lloc d'una altra més correcta com podria ser "solució" o "alternativa". Evidentment la responsable política ignorava que la conversa estava sent enregistrada per la policia.

Andorra i França jugaran el proper 11 de juny a l'Estadi Nacional en la fase de classificació per a l'Eurocopa 2020. Gelabert, segons fonts del Govern, era conscient de la importància d'aquest matx contra l'actual campiona del món i va voler evitar el "ridícul" de no disposar d'unes instal·lacions preparades per albergar competicions d'alt nivell, ja que feia falta la remodelació de taquilles per als vestidors. Per no allargar terminis i en tractar-se d'un pressupost no elevat, es van dividir els treballs en tres parts que no superaven els 7.500 euros, el que permetia adjudicar els treballs de manera directa, que es repartien la FAF i dos ministeris.

Per això es va fer una primera adjudicació de poc més de 21.000 euros, una quantitat poc elevada perquè "algú pugui insinuar corrupció o malversació", van assenyalar les fonts, recordant que l'adjudicació va seguir el procés correcte de passar pel consell de ministres i que fins i tot es va fer una nota de premsa. Tot i així, la fiscalia va presentar la denúncia en considerar que la via correcta era un concurs públic, una opció que hagués endarrerit els treballs per a aquest matx de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2020. La selecció francesa va amenaçar amb no jugar el partit i fer-ho fora d'Andorra si les instal·lacions no estaven en condicions.

La policia investiga la presumpta comissió de delictes financers i econòmics relacionats amb les partides econòmiques de la UEFA i de la FIFA i com s'utilitzaven aquests diners.

stats