Societat 14/12/2018

Gelabert fa precisions sobre l'oferta de Piqué

La ministra recorda que serà la Secretària d'Estat d'Esports la que donaria el vistiplau a aquesta compra i que de moment no s'ha presentat cap projecte

Ara Andorra
2 min
El futbolista Gerard Piqué. / ARA

BarcelonaGerard Piqué està ultimant la compra de l'FC Andorra a través de l'empresa de la qual és president, Kosmos. L'operació estaria molt avançada, tot i que, segons el Govern, encara no s'ha tancat i està condicionada al compliment de diversos punts. Així ho ha exposat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports a través d'unes declaracions realitzades a RAC1 que han estat recollides pel diari Sport.

Gelabert ha comentat que el futbolista del Barça "no ha presentat cap projecte" al govern andorrà, i que l'aprovació és imprescindible: "Serà la secretària d'Estat d'Esports la que donaria el vistiplau a aquesta compra", ha afegit. De fet, ha assenyalat que "avui en dia la llei no permet que ningú pugui comprar un club esportiu andorrà", encara que també confirma que "a la llei que votarem, segurament la setmana que ve, es preveu que els equips que juguin en lligues estrangeres com el cas de l'FC Andorra, permetríem que el club pugui crear una secció esportiva professional i aquesta pugui ser una societat anònima d'objectiu esportiu que podria comptar amb la participació privada d'una societat o d'una persona física".

A més, Gelabert ha avisat que l'operació haurà de passar per l'assemblea del club, que ja té data per a la seva celebració, el proper 29 de desembre. Malgrat tot, la ministra s'ha mostrat encantada de l'interès de Gerard Piqué pel club: "Va ser una grata sorpresa". Això sí, ha revelat que "no ha presentat cap projecte" al Govern i "la notícia que tenim és pels mitjans de comunicació". Qüestionada per la possibilitat que el blaugrana hagi pactat la compra amb el president de l'FC Andorra, diu que no li consta: "No tinc constància que hi hagi cap contracte privat entre el president i Piqué".

stats