Societat 15/04/2016

La Generalitat xifra en 330 les persones afectades pel possible brot de gastroenteritis per aigua envasada

Hi ha una persona ingressada però la seva evolució és favorable, i tots els afectats són treballadors d'empreses de Barcelona ciutat i de l'àrea metropolitana

ARA Andorra
1 min

Andorra la VellaEl Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha xifrat en prop de 330 les persones afectades per un possible brot de gastroenteritis transmès pel consum d'aigua envasada provinent de la Font d'Arinsal. El Departament indica que tot apunta a què s'incrementarà la xifra a mesura que es vagin recollint les notificacions de casos reportats pels serveis sanitaris.

Tot i que els lots d'ampolles s'han retirat d'unes 900 empreses de Barcelona i Tarragona, els afectats són tots ells treballadors de diferents empreses ubicades a Barcelona ciutat i a municipis de l'àrea metropolitana.

Els afectats han iniciat la simptomatologia entre els dies 11 i 15 d'abril, i pateixen nàusees, vòmits, dolor abdominal, diarrea, febrícula i algun cas amb febre alta (38,9º). Només hi ha una persona ingressada en un centre sanitari i la seva evolució és favorable. El quadre clínic és lleu i remet en unes 48 hores.

Salut ha informat que, juntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), estan fent la corresponent investigació epidemiològica dels casos i desplegant un seguit d'actuacions de cara a controlar el possible brot. Així, s'estan fent inspeccions per verificar la retirada dels lots afectats, s'estan recollint mostres per a la seva anàlisi, s'estan fent enquestes epidemiològiques a les persones afectades, s'ha activat l'avís a totes les unitats de vigilància epidemiològica, i s'ha comunicat el possible brot a l’'Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición' (AECOSAN).

stats