Societat 04/06/2023

Gerard Remolins, fallaire major

L'escaldenc estava en el grup que ha trobat l'argolla de Fontargent

ANA
1 min
Gerard Remolins i Iu Blasi.

CanilloL'escaldenc Gerard Remolins ostentarà des del proper dia 23 de juny la distinció de Fallaire Major 2023 després que l'equip que capitanejava hagi estat el que ha trobat el clau d'or en el joc de pistes de la recerca de l'argolla de Fontargent que cada any la comunitat fallaire del país celebra al fons de la Vall d'Incles.

Remolins, que pertany al col·lectiu de fallaires d'Escaldes-Engordany, substituirà en el càrrec a Rosa Sabaté d'Andorra la Vella, la fallaire major 2022, que li traspassarà la capa vermella durant l'acte que se celebra a la plaça del Consell General el dia 23 de juny presidit pels síndics generals i en presència d'autoritats de les diferents parròquies.

D'altra banda, el col·lectiu de fallaires de llum d'Andorra la Vella també té nou fallaire menor, en aquest cas Iu Blasi substitueix Èric Almeyda. Els nens d'Andorra la Vella utilitzen el mateix procediment de la recerca de l'argolla, però amb un joc de pistes propi i el clau que han de trobar és de plata.

Un cop acabada l'activitat, els fallaires han fet el tradicional dinar de germanor a les instal·lacions de la casa de colònies d'AINA.

Enguany seran sis els col·lectius que rodaran falles: el dia 23 de juny ho faran Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany, Canillo i la Massana. El dia 28 de juny serà Ordino qui cremarà falles i el Mai de Sant Pere.

stats