Societat 26/10/2021

El gir a l'esquerra de l'avinguda Tarragona amb el carrer Verge del Pilar se suprimirà abans d'un mes

Arxiu ANA
2 min
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, mostra els canvis de sentit que es faran als carrers d'Andorra la Vella.

Andorra la VellaAvui fa 10 anys, el 26 d'octubre de 2011, va ser notícia...

El gir a l'esquerra de l'avinguda Tarragona amb el carrer Verge del Pilar, un punt negre de la xarxa viària de la capital, se suprimirà en un termini màxim d'un mes. Així ho ha decidit la Taula de mobilitat reunida aquest dimarts, que també ha donat llum verd a la proposta del Comú d'Andorra la Vella de fer de doble sentit de circulació el carrer Prat de Salit, a tocar de l'Escola Andorrana de Santa Coloma. A conseqüència del canvi de circulació de Prada Ramon, tant el carrer Verge del Pilar com el Ciutat de Consuegra canviaran de sentit.

En el primer canvi de circulació, s'elimina el gir a l'esquerra perillós, ja que els vehicles havien de tallar una carretera de trànsit ràpid i amb molta afluència, i l'accés a Prada Ramon es farà a l'alçada de la rotonda de la plaça Escaler, pel carrer Ciutat de Consuegra que canvia de sentit, igual que el Verge del Pilar.

D'aquesta manera, es disposarà d'una gran rotonda a través dels carrers Ciutat de Consuegra, Maria Pla i Fener. A la intersecció del carrer Verge del Pilar amb la carretera de l'Obac s'instal·larà un semàfor amb un sistema de detecció de cues per evitar retencions en les dues vies.

Pel que fa als canvis a Santa Coloma, el carrer Prat de Salit passarà a tenir dos sentits, amb l'objectiu de millorar la connexió entre l'avinguda Tarragona i l'avinguda d'Enclar. També en la cruïlla de l'avinguda d'Encalar amb el carrer s'instal·larà un semàfor per regular les retencions.

El Govern ha informat que els canvis seran efectius quan s'hagin instal·lat els semàfors i els elements de senyalització necessaris, i la previsió és que aquest termini no superi un mes.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, mostra els canvis de sentit que es faran als carrers d'Andorra la Vella.
stats