Societat 19/11/2018

Gómez defensa que la propietat del triatge és seva

L'excap d'Urgències declara per les irregularitats a l'hospital

Joan Ramon Baiges
2 min
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl ja excap del Servei d'Urgències de l'hospital li ha tocat passar aquest dilluns per la Batllia per declarar sobre les presumptes irregularitats a l'hospital que va denunciar el PS.

El metge, que ha declarat durant tres hores i quart, ha defensat en tot moment que la propietat intel·lectual del sistema de triatge d'Urgències és seu i que per això el venia a altres centres. El facultatiu ha anat més enllà i s'ha referit al fet que tot el personal era conscient d'aquesta situació, i que ho portava fent des del 2006. Gómez també ha aclarit que la feina del triatge la desenvolupava fora del seu horari laboral.

Gómez s'enfronta a un suposat primer apròpiament i cobrament dels drets d'autor del sistema de triatge que va patentar el sistema andorrà, encara que sembla que la patent era a mitges.

El SAAS va acomiadar al setembre el doctor Josep Gómez Jiménez. El fins ara cap d'Urgències de l'hospital va ser destituït de forma causal, com ja s'havia explicat, fet que no comportarà cap indemnització econòmica.

Cal recordar que està encausat per la Batllia per un presumpte apropiació indeguda del sistema de triatge del centre hospitalari. Segons es desprèn de la investigació, el doctor hauria patentat el sistema de triatge com a propi i a partir del 2013 l'ens hauria deixat de cobrar-ne els drets, tal com el Tribunal de Comptes ha alertat des d'aquella data en els seus informes anuals. En el marc d'aquesta investigació, que intenta esclarir diverses irregularitats al voltant del SAAS, també hi ha implicades onze persones més.

Aquest dilluns també ha declarat David Torres, un dels empresaris que va aconseguir la concessió del servei d'ambulàncies quan aquest va ser privatitzat. L'empresari ha afirmat que tot s'havia fet correctament i que va actuar dins de la legalitat.

stats