Societat 27/11/2020

GosSOS vol que s'eximeixi de la taxa els animals adoptats a la gossera

L'associació recorda el cost que té una acollida i que haver de pagar l'impost podria desincentivar-la

Ana
1 min
Un gos davant les instal·lacions de la gossera. / GOSSOS

Andorra la VellaEls responsables de GosSOS han fet una petició formal als comuns que tenen la intenció d’implantar la taxa de tinença de gossos a partir de l'any que ve, per tal que s’eximeixi del pagament de la taxa als animals que hagin estat adoptats a la gossera oficial, la concessió de la qual la té aquesta associació.

Amb aquesta demanda, l’entitat que gestiona la gossera des del mes de setembre vol que els comuns afavoreixin l’adopció. Cal recordar que, actualment, hi ha una vintena de gossos en adopció a l’equipament nacional situat prop de la frontera del riu Runer, a Sant Julià de Lòria.

Des de GosSOS també es destaca que un procés d’adopció comporta el pagament d’uns preus públics marcats pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d’entre 49 i 121 euros, en funció del tipus de gos. Per aquest fet, es considera que el pagament d’una taxa de tinença se sumaria a aquests imports i això podria fer disminuir l’interès dels ciutadans per l’adopció.

L’entitat animalista espera tenir una bona resposta per part dels comuns, ja que manifesten que en la reunió que van mantenir el dia 13 de novembre amb els cònsols de les quatre corporacions, van trobar "bona disposició a escoltar mesures que millorin la situació dels gossos".

stats